SIA "Velve nekustamie īpašumi" uzsāk arheoloģiskos izpētes darbus Vecrīgā, Skārņu ielā 11. Vēsturiski šajā vietā atradusies Eižena Laubes projektēta ēka, kas 2.pasaules kara laikā ir nopostīta. Darbu rezultātā tiks atsegti agrākās ēkas pamati, tie izpētīti, nostiprināti un uz tiem būvēs jauno ēku, informēja uzņēmums.
Šovasar noslēdzās starptautisks arhitektūras konkurss ar mērķi atrast šai vietai vislabāko risinājumu, kas reizē būtu moderns un atbilstošs Vecrīgai. "Mūsu mērķis, rīkojot starptautisku konkursu bija atjaunot augstas kvalitātes arhitektūru, kuras mūsdienīgais dizains iekļautos Rīgas vēsturiskajā apbūvē", norāda SIA "Velve nekustamie īpašumi" valdes loceklis Andris Kreislers. Jaunā ēka būs dizaina vides objekts un arhitektoniska vērtība.

SIA "Velve nekustamie īpašumi" nodoms ir jauno ēku būvēt uz vēsturiskajiem pamatiem. Jaunceļamā ēka apjoma ziņā būs mazāka par vēsturisko būvi un tā ļoti labi iekļausies vidē. Kreislers uzsver, ka "arheoloģisko izrakumu galvenais mērķis ir atsegt ēkas pamatus līdz grīdai, lai var nostiprināt senās pagraba sienas.

"Vēsturiskie materiāli liecina par to, ka šajā vietā atradusies ēka, kas nojaukta. Sākotnējo izpētes darbu rezultātā esam apzinājuši vēsturiskos pamatus un noskaidrojuši, ka aizbērtā pagraba grīda ir saglabājusies," norāda Kreislers.

Saskaņā ar līgumu arheoloģisko izpētes darbu uzraudzību veiks Latvijā profesionālākais birojs SIA "Arhitektoniskās Izpētes Grupa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!