Rīgas domes pārstāvji kopā ar skolu direktoriem līdz mācību gada sākumam meklēs risinājumus skolu tīkla reorganizācijai, taču galvenais jaunās domes vadības mērķis ir saglabāt visu pašvaldības izglītības infrastruktūru tieši izglītības mērķiem.

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) trešdien, tiekoties ar skolu direktoriem, vienojās par darba grupas izveidi, kura sagatavos priekšlikumus skolu darbības optimizācijai, portālu "Delfi" informēja mēra pārstāve Anna Kononova.

Darba grupa spriedīs par iespējamam izmaiņām, ko var paveikt līdz mācību gada sākumam, lai skolotājiem, skolēniem un viņu vecākiem būtu skaidrība par notiekošo. Kononova stāstīja - domes vadība uzskata, ka pašvaldībai piederošo skolu infrastruktūru nedrīkst izmantot citiem mērķiem, taču iespējams, to var izmantot efektīvāk, piemēram, nepiepildītajās skolās izveidojot bērnudārzu grupas.

Darba grupai būs jāņem vērā arī tas, ka valsts samazinājusi finansējumu skolotāju atalgojumam un pašlaik vēl nav skaidrības par Rīgas budžeta iespējams, jo budžets būs jāgroza.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!