Foto: LETA
Rīgas domes Īpašuma departaments izsludinās izsoli par nomas tiesībām deviņās vietās Rīgā, kur pērn atradās "BalticBike" nomas velosipēdu novietnes, informējja Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejā.

Vietās, kur pērn atradušies "BalticBike" velosipēdu nomas punkti, uzņēmēji izrādījuši interesi būvēt kioskus, tomēr Rīgas domes Īpašuma departaments uzskata, ka nomas velosipēdu projekts pilsētai un tūristiem ir bijis interesants, tāpēc būtu grēks to pārtraukt, šodien Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas sēdē norādīja departamenta Zemju pārvaldes priekšniece Benita Prikaša.

Lai saprastu, vai Rīgā ir arī citi interesenti, kas vēlētos uzturēt velosipēdu nomas tīklu, komitejā pirmdien nolemts izsludināt jaunu nomas tiesību izsoli par deviņiem zemesgabaliem, uz kuriem pērn tika izveidotas "BalticBike" velosipēdu novietnes. Prikaša piebilda, ka par vietu pie Okupācijas muzeja gan vēl būs nepieciešama atļauja no Prezidenta kancelejas, kas uz Prezidenta pils remonta laiku izvietota Melngalvju namā līdzās muzejam.

Prikaša skaidroja, ka, mainoties nacionālās aviosabiedrības "airBaltic" vadībai, mainījušās arī prioritātes un nolemts no nomas tiesībām atteikties.

Rīgas vicemērs Andris Ameriks atzina, ka Rīgas pašvaldība pati neplāno uzņemties velosipēdu nomas izveidi un attīstīšanu Rīgā. Ameriks uzsvēra, ka velosipēdu noma Rīgai ir ļoti svarīga un nepieciešama, tomēr pašvaldībai uzņemties šāda veida maksas pakalpojumu organizēšanu nebūtu pareizi, jo Rīgas domei atkal tiktu pārmesta iejaukšanās uzņēmējdarbībā.

Ameriks norādīja, ka velosipēdu noma ir mazās uzņēmējdarbības forma, un viņš uzskata, ka Rīgā netrūkst velosipēdu darbnīcu un veikalu, kas to varētu uzņemties. Rīgas dome savukārt ir gatava izrādīt pretimnākšanu un piedāvāt nomas tiesības nomas velosipēdu novietņu izveidei deviņās vietās galvaspilsētā.

Pērn izsludinātajā izsolē nomas tiesības uz pieciem gadiem ieguva "airBaltic", kas izsolē bija vienīgais pretendents. Uzņēmums šos zemes gabalus nomāja par kopumā 2395 latiem gadā.

Pērn Rīgas pašvaldības noslēgtais līgums ar "airBaltic" par zemesgabalu nomu velonomas punktu ierīkošanai šā gada 27.martā tika izbeigts pirms termiņa - ievērojot līguma noteikumus, "airBaltic" jau četrus mēnešus iepriekš brīdinājis par vienpusējo atkāpšanos no līguma. Patlaban visas ierīces no zemes gabaliem ir novāktas un lauztā nomas līguma nosacījumi ir izpildīti.

Kā liecina paziņojums "BalticBike" mājaslapā, sākot ar 2013.gada maiju, "BalticBike" projekts ir slēgts. "airBaltic" korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags atzina, ka aviokompānija ar velonomu vairs neplāno nodarboties, tāpēc tiek meklēti citi partneri, kas to varētu pārņemt.

Nomas tiesības no jauna tiks izsolītas par vietām pie Vaļņu ielas un Kaļķu ielas krustojuma, Vaļņu ielā pie tirdzniecības centra "Galerija Centrs", pie Pulkveža Brieža ielas un Elizabetes ielas krustojuma, pie Tallinas ielas un Miera ielas krustojuma, kā arī Krišjāņa Valdemāra ielā un pie Mārupes ielas un Mazās Nometņu ielas krustojuma, pie Kalnciema ielas un Slokas ielas krustojuma, Dzirciema ielas un Jūrmalas gatves krustojuma, kā arī pie Lielvārdes ielas un Brīvības gatves krustojuma. Lai iznomātu zemesgabalu Kaļķu ielā pie Latvijas Okupācijas muzeja, būs nepieciešama Prezidenta kancelejas atļauja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!