Vecākā Latvijas publiskā ārstniecības iestāde Rīgas 1.slimnīca maijā svinēs 200 gadu jubileju un tam par godu ieplānojusi svētku balli, fotoizstādi, kā arī īpašas grāmatas izdošanu.
Slimnīcas preses sekretāre Māra Igaune BNS informēja, ka maijā slimnīcas telpās atklās tās vēsturei veltītu pastāvīgo fotoizstādi, kā arī izdos 50 lappušu biezu grāmatiņu par ārstniecības iestādes vēsturi un tās pašreizējo darbu.

17.maijā Rīgas Latviešu biedrības namā uz balli pulcēsies ap 750 slimnīcas esošo un bijušo darbinieku. Svinīgajā pasākumā ar bezmaksas koncertu uzstāsies kādreizējais slimnīcas pacients mūziķis Zigfrīds Muktupāvels, bet dejas spēlēs "Lauku muzikanti".

Par godu jubilejai slimnīca katrā nodaļā pie ieejas novietos stendu ar visu šajā nodaļā strādājošo ārstu attēliem, "lai pacienti zinātu, kam paprasīt tīru palagu, bet kam sūdzēties par veselību".

Jubilejas svinības ārstniecības iestādei izmaksās vairākus tūkstošus latu.

Pašreizējo Rīgas 1.slimnīcu dibināja 1803.gada 3.maijā pēc Krievijas cara rīkojuma, un iesākumā to sauca par Rīgas nabagu slimnīcu. Tās pirmajā gadā slimnīcā bija 50 gultas vietu un tikai viens ārsts.

Pašlaik ārstniecības iestādē strādā 1112 cilvēki un ir 700 gultas vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!