Foto: Shutterstock
Rīgas Angļu ģimnāzija (RAĢ), kas 1919. gadā tika dibināta kā 4. vidusskola, šā gada septembra beigās svinēs savas pastāvēšanas simto jubileju, portālu "Delfi" informēja RAĢ direktore Maija Kokare.

"Mēs ļoti lepojamies ar saviem skolēniem, skolotājiem, absolventiem, kā arī ļoti daudzi pedagogi ir šīs skolas absolventi, kas ir labs rādītājs," norādīja skolas direktore.

Kokare uzsvēra, ka lielākais notikums šobrīd ir saistīts ar skolas pārbūves darbiem, jo šobrīd notiek celtniecības darbi, top jauns korpuss un tiek labiekārtota skolas teritorija. "Pašlaik dzīvojam diezgan spartiskos apstākļos, lai nezaudētu savu identitāti pārbūves darbu laikā," portālam "Delfi" teica direktore.

Kā tuvākos otrās simtgades izaicinājumus direktore nosauca nākamgad plānoto jaunā izglītības satura ieviešanu visās Latvijas skolās, pie kā skola ir daudz strādājusi, lai "modulētu savus vidusskolas izvēļu grozus, lai tie atbilstu sabiedrības un mūsu skolēnu vajadzībām".

RAĢ ir viena no vadošajām skolām Latvijā, kas īsteno mācību satura un valodas integrēto apguvi (CLIL), kas ir arī iezīmēts jaunajā izglītības saturā kā viena no stratēģijām, kā padziļināt angļu valodas apguvi. "Mūsu pedagogi ir šīs CLIL pieejas mācījušies gan uz vietas Latvijā, gan dažādos starptautiskos kursos, kā arī sniedz meistarklasi citiem Latvijas pedagogiem," lepojas Kokare.

Rīgas pilsētas 4. vidusskola, tad ģimnāzija ar komerciālo un humanitāro nodaļu, darbu uzsākusi 1919. gada 10. oktobrī M. Beķeres privātskolas telpās Stabu ielā 14. Vēlāk pārcelta uz Gaiziņa ielu 3. Ģimnāziju slēdza 1934. gada 1. augustā ar pilsētas Valdes un izglītības ministra rīkojumu. Tomēr pēc sešiem gadiem, 1940. gadā, skola ar Rīgas pilsētas 4. vidusskolas vārdu atsākusi darbu Zvārdes (agrāk Liepmuižas) ielas 1 telpās.

Kopš 1990. gada sākuma skola pārdēvēta par Rīgas Angļu ģimnāziju, ko 1989. gada izskaņā lēma Skolas konferencē, informēja direktore.

Ģimnāzija aicina absolventus un pedagogus kopīgi nosvinēt skolas pirmās simtgades pēdējo dienu, piedaloties salidojumā 21. septembrī.

Skolas simtgades ietvaros 20. septembrī arī tiek organizēta konference, kurā skola aicina piedalīties esošos un bijušos pedagogus ar saviem pētījumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!