Rīgas 800 gadu jubilejas svinību rīkošanai Rīgas dome, iespējams, piešķirs mazāk līdzekļu nekā plānots, jo šobrīd nav skaidrības par jubilejas svinību kulminācijas pasākumu.
Rīgas domes Finansu departamenta direktors Raimonds Krūmiņš trešdien preses konferencē pieļāva, ka, balsojot par pilsētas 2001.gada budžetu ceturtdien, domnieki izlems samazināt Rīgas jubilejai šobrīd paredzētos 3,7 miljonus latu tieši uz kulminācijas pasākuma rēķina.

Krūmiņš norādīja, ka domniekiem nebūs jābalso par līdzekļu piešķiršanu neskaidram pilsētas jubilejas pasākumu plānam, jo šobrīd neskaidrs esot tikai galvenais notikums. "Nav problēmu, problēmas ir tikai kulminācijas pasākumā - vai būs tikai uguņošana, vai vēl kaut kas," sacīja departamenta direktors.

Rīgas nākamā gada budžeta projektā Rīgas 800 gadu jubilejas svinību organizēšanai paredzēti 3 miljoni 733 tūkstoši latu, kas ir 4,7 reizes vairāk nekā svinību rīkošanai iztērēts 2000.gadā.

Sākotnēji kā centrālais svētku pasākums bija plānota brīvdabas operas "Aīda" izrāde Mežaparkā, tomēr vēlāk aģentūras "Rīga 800" pilnvarnieki izlēma, ka Rīga nav gatava sarīkot šāda mēroga pasākumu. Presē izskanēja informācija, ka operas vietā varētu sarīkot pasaules mēroga popzvaigznes koncertu, kas piesaistītu ne tikai Latvijas, bet arī Baltijas iedzīvotāju interesi. Tika minēti tādi mākslinieki kā Madonna, U2, "Backstreet Boys" u.c.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!