AS "L&T Hoetika" vērsusies Administratīvajā rajona tiesā, lūdzot atzīt par spēkā neesošiem Rīgas domes noslēgtos līgumus par atkritumu apsaimniekošanu ar uzņēmumiem SIA "Eko Kurzeme", SIA "Eko Rīga" un pilnsabiedrību "Exto D".
"L&T Hoetika" tiesā apstrīd pašvaldības rīcību, noslēdzot šos līgumus. Uzņēmums uzskata, ka tādējādi pārkāptas tā ekskluzīvās tiesības atkritumu apsaimniekošanā, kuras paredzētas "L&T Hoetika" līgumā ar Rīgas domi. Līgums par atkritumu apsaimniekošanu Rīgas pilsētā ar "L&T Hoetika" noslēgts līdz 2020.gadam.

Tiesa uzņēmuma pieteikumu pieņēmusi izskatīšanai, un ir ierosināta lieta, pašlaik Rīgas domei dots likumā paredzētais laiks paskaidrojumu sniegšanai, bet pēc tam tiks nolikts tiesas sēdes datums.

Kā informēja Rīgas domes priekšsēdētāja Gundara Bojāra (LSDSP) preses sekretāre Brigita Lauva, Rīgas mērs norāda, ka domes līgumā ar "L&T Hoetika" šim uzņēmumam nav paredzētas ekskluzīvas tiesības vienam darboties tirgū.

Tādēļ uzņēmuma prasībai atzīt par spēkā neesošiem pērn decembrī noslēgtos līgumus nav pamata, uzskata Bojārs.

Jāatgādina, ka Bojārs Rīgas domes vārdā ir parakstījis sadarbības līgumus ar SIA "Eko Kurzeme", SIA "Eko Rīga" un pilnsabiedrību "Exto D" par sadarbību atkritumu apsaimniekošanā.

Par šiem līgumiem pārbaudi uzsācis Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!