Rīgas pašvaldības izveidotais briežu dārzs Ogrē februāra sākumā uzņēma savus pirmos iemītniekus – vienu staltbriežu bulli, divas staltbriežu govis un divas pagājušā gada teles, informēja Rīgas Meža aģentūras sabiedrisko attiecību speciāliste Elga Zēģele.
Rīgas pilsētai piederošo mežu teritorijā līdz šim nebija neviena briežu dārza, kaut gan pirmās Latvijas brīvvalsts laikā tieši Rīgas pilsēta bija pirmā, kas izveidoja briežu dārzu. Tas atradās Ogres pusē Birzgales pagastā. Kara laikā tas tika izpostīts.

Pagājušajā gadā Rīgai piederošajā mežā, netālu no Ogres, 100 hektāru platībā tika izveidots briežu dārzs. Tā mērķi ir pavairot labāko Latvijas dabisko populāciju īpatņus, pēc tam tos izlaižot Rīgas pilsētas mežos, kā arī radīt iespēju skolu jaunatnei, ārzemju un vietējiem tūristiem apskatīt Latvijā dzīvojošos meža dzīvniekus apstākļos, kas maksimāli pietuvināti tiem, kādos tie dzīvo savvaļā.

Brieži pārvietoti no zemnieku saimniecības "Staltbrieži", kas atrodas Vidzemē. To vada zinātnieks Gunārs Skriba, kas nodarbojas ar vietējās populācijas dzīvnieku audzēšanu un pētniecisko darbu. Tuvāko nedēļu laikā briežu dārzā tiks ielaisti vēl pieci staltbrieži, kuri šoreiz būs pārvesti no Kurzemes puses. Kad bars būs pieaudzis līdz 40 staltbriežiem, daļa no tiem tiks izlaista savvaļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!