Foto: Europa.eu

Rīgas brīvostas valde nav saņēmusi prasīto papildu informāciju no Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūras saistībā ar pret ilggadējo ostas pārvaldnieku Leonīdu Loginovu un viņa vietnieku Aigaru Pečaku sākto kriminālvajāšanu, pastāstīja Satiksmes ministrijas valsts sekretārs un Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētāja vietnieks Kaspars Ozoliņš.

Pērnā gada decembra pirmajā pusē Rīgas brīvostas valde sēdē lēma par tālāko rīcību saistībā ar pret abām ostas pārvaldes amatpersonām sākto kriminālvajāšanu, tomēr valde vienprātīgi nolēma abas amatpersonas no pienākumu pildīšanas neastādināt.

Ostas valdes priekšsēdētājs Adris Ameriks pēc sēdes pauda, ka valdes sēdē ļoti nopietni vērtēti argumenti, kas minēti vēstulē no Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūras. Tā nav noteikusi abām amatpersonām kādu drošības līdzekli, tostarp aizliegumu ieņemt amatu.

"Analizējot arī darba likumdošanu šobrīd, tiesisko rāmi, kurā mēs esam, šodien brīvostas valde vienprātīgi, es uzsveru, vienprātīgi pieņēma lēmumu ļaut Loginovam un Pečakam turpināt darbu ostā," sacīja Ameriks.

Tāpat Rīgas ostas valde lūgs prokuratūrai papildu informāciju, kā arī sekos līdzi izmeklēšanai. Ja būs nepieciešamība, ostas valdē vēlreiz skatīs attiecīgo jautājumu.

Arī Ozoliņš norādīja, ka brīvostas rīcībā esošā informācija nav pietiekama un tiks pieprasīta papildu informācija par to, kas ir lietas faktiskie apstākļi, par kuriem būtu pamats lemt atkarībā no atbildības, kas būtu prasāma no Loginova un Pečaka. "Dotajā brīdī, kas ir brīvostas rīcībā, [informācija] nav pietiekama, lai izdarītu šāda veida secinājumus un lēmumus, līdz ar ko vienprātīgi nolēmām, ka ir veicamas turpmākas darbības, lai sekotu līdzi šīs lietas attīstībai," sacīja Ozoliņš.

Savukārt Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina norādīja, ka Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūras prokurors lietā turpina pirmstiesas izmeklēšanu.

Jau vēstīts, ka Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes darbinieki pērnā gada oktobrī uz prokuratūru nosūtījuši lietu, kurā par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmatošanu mantkārīgā nolūkā aizdomās turētas divas Rīgas brīvostas amatpersonas. Prokuratūra pret brīvostas pārvaldes amatpersonām sāka kriminālvajāšanu.

Iespējams, ostas amatpersonas tiek turētas aizdomās par to, ka darbiniekiem tikušas maksātas prēmijas periodā, kad Ministru kabinets bija noteicis liegumu prēmiju izmaksām valsts iestādēs, kā arī saistībā ziedojumiem.

Rīgas osta pēc pārkrauto kravu apmēra un arī apkalpoto pasažieru skaita ir lielākā osta Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!