Foto: LETA
Rīgas Būvvaldes speciālisti piektdien, 22.novembrī, veikuši ārpuskārtas pārbaudes būvēs, kurās strādā SIA "Re&Re" un izsnieguši atzinumus, ka nevienā no pārbaudītajiem objektiem pārkāpumi nav atrasti, portālu "Delfi" informēja "Re&Re" pārstāvji.

Ir konstatēts, ka darbi tiek veikti saskaņā ar būvprojektu un bez pārkāpumiem ievērojot visus normatīvos aktus tādos objektos kā Valsts Ieņēmumu dienesta administratīvais komplekss, Rīgas pils, Nacionālais Mākslas muzejs, Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas "A" korpuss, Dzīvojamās ēkas ar sociālajiem dzīvokļiem Imantā, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionārs "Gaiļezers", norāda uzņēmumā. Citos būvniecības objektos ārpuskārtas pārbaudes tiks veiktas nākamās nedēļas laikā.

Lai pēc iespējas ātrāk rastu atbildes par notikušā Zolitūdes veikalā "Maxima" patiesajiem cēloņiem, būvniecības uzņēmuma "Re&Re", arhitektu firmas "Kubs" un būvkonstruktoru biroja "HND Grupa" vadošie eksperti pašlaik skaidro pirms diviem gadiem ekspluatācijā nodotās būves jumta sabrukšanas iespējamos iemeslus. Līdzko būs saņemta Valsts policijas atļauja veikt pārbaudes notikuma vietā, uz turieni nekavējoties dosies uzņēmuma piesaistītie neatkarīgie būvniecības nozares eksperti. Līdz tam būvniecības atbildīgie darbinieki ir caurskatījuši visu ar šo projektu saistīto dokumentāciju, veicot analīzi projekta izstrādes un būvniecības stadijās.

""Re&Re", tāpat kā visi citi šajā traģēdijā iesaistītie, ir ieinteresēts noskaidrot notikušā cēloņus, lai novērstu šādas traģēdijas atkārtošanās iespēju. "Re&Re" uzņemsies atbildību par notikušo, ja izmeklēšanas rezultātā tiks konstatēta būvnieku vaina," norāda uzņēmuma biznesa attīstības un komunikācijas direktore Mārīte Straume.

Jau vēstīts, ka ceturtdienas vakarā, pēc pulksten 18, Rīgas mikrorajona Zolitūde veikalam "Maxima" iebruka griesti, paņemot līdzi 52 cilvēku dzīvības un vairākus ievainojot. Kopumā no traģēdijas vietas līdz sestdienas rītam slimnīcās nogādāti 29 cilvēki, vairākiem mediķi palīdzību snieguši uz vietas. Taču kopš piektdienas rīta dzīvi cilvēki gruvešos vairs atrasti nav.
Policijā par notikušo ir sākts kriminālprocess. Valstī izsludinātas triju dienu sēras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!