Foto: F64

Kultūras ministrijas (KM) izsludinātajā konkursā uz VSIA "Rīgas cirks" valdes locekļa amatu pieteikumus iesnieguši trīs pretendenti, portāls "Delfi" uzzināja KM.

Pieteikumus izvērtēs speciāli izveidota nominācijas komisija, kuru vadīs KM valsts sekretāre Dace Vilsone, KM valsts sekretāres vietniece attīstības un finanšu jautājumos Baiba Zakevica, kā arī Latvijas Nacionālā teātra valdes un Latvijas Teātra padomes loceklis Jānis Vimba, Pārresoru koordinācijas centra Kapitālsabiedrību pārvaldības nodaļas konsultante Dagnija Zepa. Neatkarīgās ekspertes statusā nominācijas komisijā ir Latvijas Kultūras akadēmijas Skatuves mākslas katedras vadītāja, Latvijas Teātra padomes priekšsēdētāja Zane Kreicberga.

Komisija organizēs pretendentu intervijas, kurās padziļināti izvērtēt kandidātu izstrādātos Rīgas cirka turpmākās darbības attīstības piedāvājumus, to īstenošanas veidus un līdzekļus.

KM atgādina, ka konkursā uz "Rīgas cirka" valdes locekļa amatu pretendentiem izvirzītās prasības ir nevainojama reputācija, akadēmiskā augstākā izglītība vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība sociālajās vai humanitārajās zinātnēs, izņemot pirmā līmeņa profesionālo augstāko izglītību, vismaz divu gadu darba pieredze vadošā amatā valsts vai pašvaldību kapitālsabiedrībā, biedrībā vai nodibinājumā, kas iegūta pēdējo 10 gadu laikā.

Tāpat nepieciešamas valsts valodas un vismaz divu svešvalodu zināšanas, zināšanas un izpratne par kultūras nozari, īpaši par cirka nozari, zināšanas un izpratne par valsts kapitālsabiedrības darbību un vadību, tai skaitā finanšu vadību, prasme prezentēt un argumentēti pamatot savu viedokli.

"Rīgas cirka" valdes locekļa alga pirms nodokļu nomaksas ir 2 680 eiro.

Pēc "Lursoft" datiem "Rīgas cirks" 2020. gadā strādāja ar 69 326 eiro apgrozījumu un gadu noslēdza ar 35 139 eiro peļņu.

Uzņēmuma kapitāldaļu turētāja ir KM.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!