Rīgas mērs Jānis Birks (TB/LNNK) ceturtdien nolēmis sasaukt Rīgas domes (RD) ārkārtas sēdi, kurā tiks izskatīts jautājums par īpašas komisijas izveidi korupcijas risku mazināšanai.
RD informē, ka komisijas uzdevums būs izstrādāt rīcības plānu korupcijas risku mazināšanai pašvaldībā un koordinēt darbu nepieciešamo izmaiņu veikšanai normatīvajos dokumentos, kas turpmāk nodrošinātu RD darba un pieņemto lēmumu caurskatāmību un uzticamību.

Domes koalīcijas partneri vienojās, ka viens no komisijas pirmajiem darbiem būtu Rīgas pašvaldības ētikas kodeksa izstrāde.

Paredzams, ka komisijā tiks pārstāvētas visas RD frakcijas, Juridiskā pārvalde, Audita un revīzijas pārvalde un pilsētas izpilddirektora birojs. Darbam minētajā komisijā mērs lūgs divu dienu laikā, ikvienu Rīgas domes frakciju deleģēt pa vienam tās pārstāvim. Pirmo komisijas sēdi plānots sasaukt jau šonedēļ.

Lai jau pirmajās komisijas sēdēs darbs būtu produktīvs, Birks lūdzis RD deputātu Eināru Cilinski sagatavot Rīgas pašvaldības ētikas kodeksa projektu.

Jau vēstīts, ka pēc Rīgas domes darbinieku Viļņa Štrama un Raimonda Janitas apcietināšanas aizdomās par kukuļošanu aktualizējies jautājums par korupciju RD.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!