Rīgas domes deputātu un darbinieku mobilo telefonu sarunu samaksai šogad pašvaldības budžetā paredzēti 216 000 latu, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Informācijas tehnoloģijas centra (ITC) sabiedrisko attiecību konsultants Gunārs Klēģers.
Klēģers skaidroja, ka šajā summā iekļauta gan ikmēneša abonēšanas maksa par mobilo telefonu, gan arī pievienotās vērtības nodoklis. Klēģers teica, ka šī summa pašvaldības budžetā paredzēta, pamatojoties uz vairākus gadus spēkā esošu Rīgas mēra rīkojumu.

ITC pārstāvis informēja, ka Rīgas domes samaksātu mobila telefona pieslēgumu izmanto 52 no 60 Rīgas domniekiem, kā arī 413 domes darbinieki. Mobilo sarunu limits domniekiem ir 60 lati mēnesī, bet Rīgas mēram un viņa vietniekiem - 100 lati mēnesī.

Domes pastāvīgo komiteju priekšsēdētājiem, Revīzijas komisijas priekšsēdētājam, viņa vietniekiem, domes departamentu direktoriem, kā arī mēra palīgiem un padomniekiem sarunu limits ir 80 lati mēnesī.

60 latu sarunu limits ir Rīgas domes sekretariāta, pārvalžu un nodaļu vadītājiem, kā arī domes departamentu direktoru vietniekiem, viņu palīgiem un vicemēru palīgiem.

"Maksa par virslimita sarunām tiek atvilkta no mobilā telefona lietotāja algas, un tas nekādā veidā neietekmē domes līdzekļus," uzsvēra Klēģers.

Iekļaujoties noteiktajā limitā, Rīgas domes deputātiem tiek samaksātas mobilo telefonu sarunas arī atvaļinājumā, teica ITC pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!