Rīgas domes Komunālo un dzīvokļu jautājumu komitejas priekšsēdētājs Ivars Gaters iestājies apvienībā "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, informēja Gaters.
Deputāts arī iestājies apvienības TB/LNNK Rīgas domes frakcijā, tādējādi šajā frakcijā tagad ir astoņi deputāti.

Saskaņā ar TB/LNNK statūtiem Gateram tiks noteikts trīs mēnešus ilgs pārbaudes laiks, informēja TB/LNNK preses sekretārs Rolands Pētersons.

Šī gada februārī Gaters kopā ar Imantu Rākinu un Anatoliju Aļeksejenko izstājās no partijas "Jaunais laiks" un aizgāja no JL frakcijas Rīgas domē. Līdz ar to pašvaldībā mainījās spēku samērs un Aivaru Aksenoku (JL) Rīgas mēra amatā nomainīja Jānis Birks (TB/LNNK).

Gaters pastāstīja, ka savu izvēli faktiski izdarījis jau tad, kad atbalstījis Birka ievēlēšanu Rīgas domes priekšsēdētāja amatā. Par savu atbalstu Birkam Gaters tolaik esot informējis JL frakciju un partijas vadību. Tobrīd Gaters bija JL Rīgas nodaļas vadītājs.

"Es savā dzīvē visu daru pēc pārdomu brīža," teica Gaters, uzsverot, ka viņam kā bezpartejiskajam būtu grūti turpināt vadīt Rīgas domes Komunālo un dzīvokļu jautājumu komiteju "un arī vēlētāji to nesaprastu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!