Rīgas Dzemdību nama nolietotās komunikācijas ir ļoti sliktā stāvoklī, bet tas tiešus draudus pacientiem nerada, informēja Rīgas Dzemdību nama galvenā neonatoloģe daktere Ilze Kreicberga.
Ārste stāstīja, ka Dzemdību namā ir problēmas ar ventilācijas, ūdensvadu, kanalizācijas un siltumapgādes komunikāciju sistēmu. Ūdensvadu caurules regulāri plīst un appludina telpas, daudzās palātās nav pieejams ūdens.

Patlaban Rīgas Dzemdību nama prioritāte ir nomainīt vecās komunikācijas. Šo ieceri atbalstījusi arī Rīgas dome.

Kreicberga informēja, ka Rīgas dome konkursā izraudzījusi firmu, kas veiks renovācijas darbus. Konkursā uzvarējusi telekomunikāciju firma SIA "Olio projekts".

Tiklīdz Rīgas dome noslēgs līgumu ar firmu, tiks sākti renovācijas darbi, skaidroja Kreicberga.

Renovācijas darbu pirmais etaps saistīts ar projekta izstrādi. Projekta izstrādei paredzēts atvēlēt 130 000 latu, neskaitot pievienotās vērtības nodokli. Minēto summu segs Rīgas dome.

Rīgas Dzemdību nams nolietoto komunikāciju dēļ ir katastrofālā stāvoklī, par to 10.oktobrī Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komitejas deputātus informēja Labklājības departamenta direktore Inese Švekle.

"Ja kādu dienu nav plīsis ūdensvads, dežūrējošais personāls 'uzelpo'," norādīja Švekle.

Komiteja atbalstīja 129 455 latu piešķiršanu ventilācijas, ūdensvada, kanalizācijas un siltumapgādes komunikāciju sistēmu renovācijas tehniskā projekta izstrādei pašvaldības SIA "Rīgas Dzemdību nams" ēkai Miera ielā 45.

Līdzekļus paredzēts piešķirt no Pilsētas attīstības fonda. Galīgais lēmums būs jāpieņem domes prezidijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!