Rīgas Juridiskā augstskola (RJA) no nākamā mācību gada uzņems aptuveni 50 studentu maģistrantūrā ne tikai no Latvijas, bet arī no Lietuvas un Igaunijas.
Savukārt 2001.gada rudenī iecerēts uzņemt jau aptuveni 100 studentu.

Rīgas Juridiskā augstskola ir īpaša ar to, ka tajā uzņem studentus jau ar priekšzināšanām un tajā studenti iegūst maģistra grādu. Šā gada septembrī RJA absolvēs pirmie 23 studenti.

Lai kļūtu par RJA studentu, labi jāzina angļu valoda, jo mācības notiek angļu valodā. Pieteikumi jāiesūta līdz 2.maijam. Skolas vadība prognozē, ka sagaidāmi aptuveni 100 pieteikumi.

Pērnā gada decembrī sākta RJA īpašumā esošās ēkas Alberta ielā 13 rekonstrukcija un jaunu mācību telpu celtniecība. Jauno ēku paredzēts nodot ekspluatācijā šā gada 31.decembrī.

Kopējais celtniecības un rekonstrukcijas budžets sasniedz 8,3 miljonus ASV dolāru. Ēka kalpos gan RJA, gan tās kaimiņos esošajai Rīgas Ekonomikas augstskolai.

Rīgas Juridiskās augstskolas studenti mācās par velti un viņiem ir iespējams saņemt kredītu, lai nodrošinātu savu dzīvošanu. No 23 pašreizējiem studentiem 18 ir izmantojuši šo iespēju, ņemot kredītu 200 - 300 latu mēnesī. Kredīts jāapmaksā piecu gadu laikā pēc mācību beigšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!