Foto: Kadrs no video
Jau desmito gadu Rīgā notiek Ziemeļeiropā lielākais drošības un ārpolitikas forums "Rīgas Konference 2015", kas šā gada 6. un 7. novembrī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā pulcē vairāk nekā 500 augsta līmeņa ārvalstu drošības un ārpolitikas ekspertus, diplomātus, politiķus, akadēmiķus un uzņēmējus no 40 pasaules valstīm.

Visā konferences norises laikā tās ilggadējais informatīvais atbalstītājs portāls "Delfi.lv" piedāvā tiešraidi.

Konferencē ik gadu tiek aplūkoti drošības un ārpolitikas jautājumi, tajā izskan dažādu ekspertu viedokļi un izaicinoši priekšlikumi par šā brīža aktuālākajiem pasaules notikumiem. Šogad konferencē tiks diskutēts par tādām tēmām kā Eiropas vieta pasaules ģeopolitikā, turpmākās attiecības ar Krieviju, propagandas un nepatiesas informācijas ietekme sabiedrībā. Visbeidzot, tiks izvirzīti Eiropas turpmākie mērķi saistībā ar Krievijas līdzšinējām darbībām, kā arī iespējamajiem terorisma draudiem, kurus varētu izraisīt "Islāma valsts" un bēgļu krīze Eiropā.

Plkst. 10 Igaunijas prezidents Tomas Hendriks Ilvess, ASV prezidenta īpašā asistente Krievijas un Centrālāzijas jautājumos Selesta Volendere, Maskavas Starptautisko attiecību valsts universitātes vicerektors Artjoms Malgins, Ņujorkas Profesionālo studiju Globālo attiecību centra profesors Marks Galeoti runās par Krievijas 21. gadsimta stratēģiju un kā tā liek reaģēt saviem kaimiņiem.

Plkst. 12 gaidāma saruna par nākamās paaudzes karadarbību.

Plkst. 15 notiks diskusija par aizvien pieaugošās propagandas jautājumiem.

Plkst. 17 tiks apspriesta Eiropas nākotne.

Starp paneļdiskusijām paredzētas tā dēvētās kafijas paužu sarunas, kurās sestdien tiks spriests par Eiropas ārējo robežu stingrību, mediju kontroli un NATO ilgtermiņa plāniem.

Pasākuma norisei līdzi var sekot arī pašā "Rīgas konferences 2015" interneta vietnē "Rigaconference.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!