Rīgas dome otrdien Rīgas mēra amatā ievēlēja apvienības "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" (TB/LNNK) pārstāvi, līdzšinējo mēra vietnieku Andri Ārgali. Par Ārgali aizklātās vēlēšanās balsoja 51 domnieks, pret divi, un divi atturējās.
Virzīt Ārgali domes priekšsēdētāja amatam pirmdien nolēma Rīgas domes frakciju padome.

Andris Ārgalis bija viens no trīs kandidātiem domes priekšsēdētāja amatam 1997.gadā, kad par mēru kļuva Andris Bērziņš. Uz mēra amatau toreiz kandidēja arī Latvijas sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) pārstāvis Jānis Gulbis.

Ārgalis toreiz kļuva par mēra vietnieku un pilsētas Attīstības komitejas vadītāju. Šos amatus turpmāk ieņems "Latvijas ceļa" pārstāvis Juris Visockis.

Dzimis 1944.gada 18.augustā. Lauksaimniecības mehāniķa specialitāti ieguvis Naukšēnu speciālajā profesionāli tehniskajā vidusskolā, bet pārtikas rūpniecības tehnologa speciālitāti - Latvijas Lauksaimniecības universitātē.

No 1968.gada līdz 1974.gadam strādājis pārtikas rūpniecības ministrijas sistēmā, bijis galvenais inženieris vairākos pārtikas uzņēmumos. Līdz 1985.gadam savukārt darbojies tirdzniecības ministrijas sistēmā, bijis vairāku Rīgas sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu direktors.

Ar privāto biznesu Ārgalis nodarbojies no 1985.gada līdz 1994.gadam, vadījis arī Rīgas rajona un Latvijas dārzkopības un biškopības biedrības.

Puķkopība un daiļdārzniecība ir jaunā domes priekšsēdētāja aizraušanās un hobijs.

Ārgalis ir precējies, viņam ir meita Krista un dēls Ulfs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!