Ceturtdien Rīgas mērs Andris Bērziņš ieradies Dzemdību namā, kur pirmajam tūkstošgadē dzimušajam bērniņam Katrīnai Grigarovičai pasniedza pūra lādīti ar 2000 latiem.
Bērziņš novēlēja mazajam bērniņam būt veselam, stipram, laimīgam un lai viņš mīl vecākus un Rīgu. Mērs uzdāvināja ziedus gan jaunajai māmiņai, gan arī vecmātei, kas pieņēma mazo Katrīnu. Meitenīte pūrā ieguva arī ierāmētu Rīgas pilsētas ģerboni ar domes laba novēlējumiem.

BNS jau ziņoja, ka Rīgas domes Finansu komiteja trešdien laimīgajai ģimenei nolēma piešķirt arī dzīvokli. Tuvākajā laikā par šo lēmumu tiks sagatavots lēmumprojekts un to izskatīs domes sēdē.

Tas varētu būt divistabu dzīvoklis un, iespējams, ģimenei to piešķirs Pļavniekos.

Slimnīcā pie mazuļa ceturtdien ieradies arī Poļu biedrības pārstāvis, jo Katrīnas tēvs ir polis. Biedrība uzdāvināja mazulei ratiņus un segas.

BNS jau ziņoja, ka pirmais šīs tūkstošgades bērniņš Rīgā piedzima četras minūtes pēc gadumijas. Meitenītes svars ir 3,16 kilogrami un tai dots vārds - Katrīna. Bez Rīgas domes dāvanas laimīgais pāris jau saņēmis vairākas dāvanas, to vidū no kompānijas "Procter & Gamble", kas pasniedza 2000 autiņbiksīšu "Pampers", kā arī apgāda "Jumava" dāvāto enciklopēdiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!