Rīgas domes mērs Andris Bērziņš ceturtdienas pēcpusdienā parakstījis rīkojumu par neatliekamiem pasākumiem gripas epidēmijas ierobežošanai.
Atbilstoši rīkojumam ārstniecības un sociālās palīdzības iestāžu vadītājiem iespēju robežās ir jāorganizē atsevišķa pieņemšana slimniekiem ar paaugstinātu temperatūru un jāveic profilakses pasākumi personāla darbiniekiem.

Darbiniekiem jāvelk maskas, jālieto remantadīns un oksolīna ziede. Tāpat vajadzības gadījumā pat ir jāpagarina iestāžu darbs vizīšu pieņemšanai.

Slimnieku aprūpe jānodrošina arī sestdienās, svētdienās un svētku dienās, paredz rīkojums.

Savukārt skolu vadītājiem jāpastiprina kontrole par bērnu un skolotāju veselību, jāizolē audzēkņi ar slimības pazīmēm, nedrīkst organizēt masu pasākumus, jādezinficē un jāvēdina telpas.

Kultūras iestāžu un sabiedrisko organizāciju vadītājiem jāierobežo pasākumu rīkošana slēgtās telpās, nerīkot bērnu pasākumus. Tāpat jāpagarina starpbrīži teātros un kinoteātros, lai izvēdinātu telpas.

Arī šo iestāžu darbiniekiem ir jāveic profilakses pasākumi.

BNS jau ziņoja, ka šonedēļ Latvijā būtiski pieaugusi saslimstība ar gripu, īpaši Rīgā - pēdējās nedēļas laikā galvaspilsētā tā palielinājusies 19 reizes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!