VA "Rīgas Motormuzejs" ēka jāiegulda VAS "Ceļu satiksmes drošības direkcija" pamatkapitālā un direkcijas birojs jāpārceļ turp, saglabājot arī muzeja telpas, norāda Satiksmes ministrija.

Satiksmes ministrija skaidro, ka tas samazinās valsts budžeta izdevumus muzeja ēkas uzturēšanai, nodrošinās šī īpašuma attīstīšanu, nepiesaistot valsts budžeta līdzekļus, un ēkai nodrošinās apsaimniekotāju, kuram ir pieredze īpašumu uzturēšanā un attīstīšanā. Turklāt VAS "Ceļu satiksmes drošības direkcija" (CSDD) tādējādi iegūs jaunas telpas Transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistra izvietošanai un citu savu funkciju izpildes nodrošināšanai, turklāt nākotnē tiks izveidots vienots komplekss, kurā atradīsies Rīgas motormuzejs un CSDD.

VA "Rīgas Motormuzejs" ir pētnieciska un izglītojoša iestāde, kuras darbība prasa ievērojamus finanšu līdzekļus, kurus jau vairākus gadus muzejs nesaņem pietiekamā apjomā. Līdz ar to lielākā daļa muzeja ēkā esošo telpu tiek iznomātas, lai varētu segt ēkas uzturēšanas izmaksas. Tomēr ieņēmumi no nomas maksas nesedz strauji augošos ēkas uzturēšanas izdevumus, norāda Satiksmes ministrija.

Savukārt CSDD vadība un centrālais aparāts šobrīd ir izvietoti salīdzinoši nelielā ēkā Miera ielā 25, Rīgā. Blakus šai ēkai ir vēl viena CSDD īpašumā esoša ēka, taču tā ir avārijas stāvoklī, turklāt nav pārbūvējama, jo ietilpst Rīgas centra vēsturiskajā apbūvē. Papildus telpas CSDD ir būtiski nepieciešamas savu funkciju nodrošināšanai, tomēr abu minēto ēku restaurācija nav lietderīga no ekonomiskā viedokļa, bez tam to atrašanās vietas dēļ būtu apgrūtināta vai pat neiespējama klientu un arī darbinieku transportlīdzekļu novietošana. Līdz ar to finanšu līdzekļus lietderīgāk varētu ieguldīt Rīgas Motormuzeja ēkas pārbūvē un paplašināšanā, tā iegūstot vienotu kompleksu, kurā atrastos muzeja, kā arī CSDD darbībai nepieciešamās telpas. Līdzšinējo CSDD vadības ēku Miera ielā pēc uzņēmuma biroja pārcelšanas paredzēts pārdot izsolē.

Rīgas Motormuzeja ēkas S. Eizenšteina ielā 6 vērtība ir 2,8 miljoni latu. Tā ir celta pagājušā gadsimta 80. gadu beigās.

Jautājums par nekustamā īpašuma ieguldīšanu CSDD pamatkapitālā ir izskatīts un atbalstīts CSDD valdē un padomē. Lai rīkojuma projekts stātos spēkā, tas vēl ir jāpieņem valdībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!