Foto: F64
Rīgas naktspatversmes no 1.oktobra līdz 30.aprīlim turpmāk diennakts režīmā darbosies ne tikai salā, kas lielāks par mīnus 10 grādiem, bet arī laikā, kad gaisa temperatūra ir zemāka par nulli un vēja stiprums pārsniedz 10 metrus sekundē.

Rīgas domē šodien apstiprināti Labklājības departaments izstrādātie grozījumi rīcības plānā par palīdzības sniegšanu bezpajumtniekiem nelabvēlīgos laika apstākļos, lai uzlabotu darbu ar bezpajumtniekiem.

Kā ziņots, Labklājības departamenta Sociālo pakalpojumu administrēšanas nodaļas vadītājs Viesturs Kleinbergs iepriekš skaidroja, ka iepriekšējā periodā palielinājies nosalušo personu skaits Rīgā, tāpēc nepieciešams precizēt nosacījumus, pie kādiem patversmes strādā diennakts režīmā.

Ja līdz šim no 1.oktobra līdz 30.aprīlim patversmes strādāja diennakts režīmā tikai tad, ja gaisa temperatūra ir zemāka par mīnus 10 grādiem, tad apstiprinātie grozījumi paredz, ka turpmāk šajā laika periodā patversmes būs atvērtas visu diennakti arī tad, ja gaisa temperatūra ir zemāka par 0 grādiem un vēja ātrums pārsniedz 10 metrus sekundē. Tas nozīmē, ka sezonas laikā patversmes diennakts režīmā strādās aptuveni 10-15 dienas biežāk nekā pie pašreizējiem nosacījumiem.

Turpmāk vienam Rīgas patversmes dienas centra darbiniekam no 1.oktobra līdz 30.aprīlim būs uzdevums ik rītu plkst.8 fiksēt Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sniegto informāciju par laikapstākļiem un pie attiecīgajiem apstākļiem elektroniski un telefoniski informēt visas patversmes, ka tām jābūt atvērtām visu diennakti.

Labklājības departamenta speciālisti izstrādājuši reglamentējumu arī dienas centriem un mobilajai brigādei, jo līdz šim to darbības principi nebija atrunāti.

Dienas centrs no 1.oktobra līdz 30.aprīlim strādās no plkst.9 līdz 17 ne tikai darba dienās, bet arī sestdienās un svētdienās, savukārt mobilā brigāde šajā periodā strādās ar kombinētu darba laiku - pirmdienās, trešdienās, piektdienās un sestdienās no plkst.9 līdz 17, bet otrdienās un ceturtdienās - no plkst.11 līdz 19.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!