Foto: DELFI
Maijā, veicot grozījumus pilsētas budžetā, Rīgas Pašvaldības policijai (RPP) tiks piešķirts papildus finansējums pusmiljona latu apmērā - tā otrdien, apmeklējot RPP Ziemeļu rajona pārvaldi, policijas vadībai apsolīja Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).

Papildus finansējums nepieciešams, lai nodrošinātu policistiem samaksu par virsstundām, darbu nakts stundās un svētku dienās.

Jau ziņots, ka piemaksu nodrošināšanai RPP budžetā šogad tika plānots 350 000 latu. Par pārējo summu tiks iegādāti formas tērpi un atbilstoši tehniski aprīkotas automašīnas pašvaldības policijas vajadzībām - ar videokamerām un globālās pozicionēšanas sistēmu (GPS).

RPP priekšnieks Jānis Geduševs norādīja, ka vasaras sezonai policisti ir gatavi, taču finansējums nepieciešams, lai iegādātos ziemas zābakus un formas tērpus, kā arī jaunas atstarojošās vestes.

RPP 2010. gada pārskats liecina, ka pašvaldības policisti diennaktī vidēji veic 131 izbraukumu, aiztur 27 likumpārkāpējus, no kuriem četrus par smagākiem pārkāpumiem nodod Valsts policijai. 129 patruļas ikdienā dežurē pie skolām, bet uz ielām kopumā ik dienas patrulē 130 policijas darbinieki.

Tāpat katru dienu četrās skolās notiek kāds no mācību izglītojošajiem pasākumiem, piemēram, "Drošais ceļš uz mājām", "Kā uzvesties pie ūdens" un citas skolēniem īpaši izstrādātas programmas.

Kopumā RPP šobrīd strādā 856 cilvēki. Geduševs norāda, ka štata vietu pašvaldības policijā būtu nepieciešams vairāk, jo pieprasījums liecina, ka, piemēram, Ķengaragā un Bolderājā rīdzinieki kārtības sargus vēlētos redzēt vairāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!