Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja trešdien atbalstīja 14,832 miljonu latu piešķiršanu nākamā gada dotācijās Rīgas sabiedriskā transporta uzņēmumiem "Rīgas satiksme" un Tramvaju un trolejbusu pārvaldei (TTP), informēja domē.
Plānots, ka "Rīgas satiksmei" nākamgad piešķirs 9,982 miljonu latu dotācijas, bet TTP - 4,85 miljonu latu dotācijas.

Šādas dotācijas nepieciešamas, ņemot vērā noslēgtos līgumus par ritošā sastāva atjaunošanu, dīzeļdegvielas akcīzes nodokļa un valstī noteiktās minimālās algas pieaugumu u.c.

Par dotācijām vēl būs jālemj Rīgas domei.

Šogad pilsētas pašvaldība "Rīgas satiksmei" piešķīra dotācijas 7,52 miljonu latu apjomā, bet uzņēmums ir pieprasījis vēl 923 tūkstošus latu. Savukārt TTP šogad saņēmusi 1,8 miljonu latu dotācijas, bet pieprasa vēl divus miljonus latu. Trešdien Satiksmes un transporta lietu komiteja lems arī par papildu dotāciju piešķiršanu TTP šogad.

"Rīgas satiksmes" ieņēmumi no biļešu realizācijas šogad desmit mēnešos bija 6,3 miljoni latu, kas ir par 6% vairāk nekā par biļetēm pērn desmit mēnešos iekasēja autobusu parki "Tālava" un "Imanta", kas tagad apvienoti jaunajā uzņēmumā. Nākotnē "Rīgas satiksmē" paredzēts iekļaut arī TTP, kā arī citas Rīgas pašvaldības sabiedriskās satiksmes struktūrvienības. Uzņēmuma desmit mēnešu izdevumi netiek atklāti.

Savukārt TTP zaudējumi šogad desmit mēnešos bija 2,8 miljoni latu, kas ir par 800 tūkstošiem latu vairāk nekā pērn šajā laikā. TTP izdevumi šogad desmit mēnešos bija 17,06 miljoni latu, bet ieņēmumi no biļešu realizācijas - 12,725 miljoni latu. 1,5 miljonus latu no izdevumiem sedza pašvaldības dotācijas. Pagājušo gadu TTP beidza ar zaudējumiem 0,93 miljonu apjomā, bet apgrozījums bija 17,3 miljoni latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!