Foto: LETA

AS "Rīgas siltums" sākusi apjomīgus siltumtīklu rekonstrukcijas darbus Brīvības ielā - no Lāčplēša ielas līdz Bruņinieku ielai. Kopumā tiks rekonstruēti siltumtīkli 422 metru garumā. Siltumtīklu rekonstrukciju plānots pabeigt oktobrī.

Remontdarbu laikā tiks nodrošināta autotransporta kustība abos virzienos, tomēr tā būs apgrūtināta un var veidoties auto sastrēgumi, teikts "Rīgas siltuma" paziņojumā medijiem.

Siltumtīkli Brīvības ielā ekspluatācijā ir jau teju 50 gadu, un tie ir neapmierinošā stāvoklī. Ilgstošas ekspluatācijas rezultātā, kā arī intensīvas transporta kustības dēļ siltumtīklu būvkonstrukcijas, atrodoties paaugstinātu mainīgu slodžu ietekmē, vietām sākušas plaisāt un drupt. Caur bojātām būvkonstrukcijām siltumtīklu kamerām un kanālos ieplūstot sāli saturošam sniega un lietus ūdenim, metālkonstrukcijas un cauruļvadi korodē. Atsevišķos siltumtīklu posmos ir paaugstināti gruntsūdeņi, kas arīdzan bojā noslēgarmatūru un cauruļvadus. Siltumizolācija ir nolietojusies un vairs neatbilst normatīvo aktu prasībām, radot palielinātus siltumenerģijas zudumus. Siltumtīklos regulāri tiek konstatētas noplūdes, informē "Rīgas siltums".

Siltumtīklu pārbūves laikā izbūvēti pagaidu siltumtīkli, tāpēc ēkām tiks nodrošināts karstais ūdens.

Pabeidzot siltumtīklu remontdarbus, tiks sakārtota būvdarbu teritorija, tostarp tiks atjaunots brauktuvju un ietvju segums.

"Rīgas siltums" galvaspilsētā veic siltumenerģijas ražošanu, pārvadi un realizāciju, kā arī nodrošina siltumenerģijas lietotāju ēku iekšējās siltumapgādes sistēmu tehnisko apkopi. 77% no uzņēmuma piegādātās siltumenerģijas tiek izmantoti dzīvojamo māju apkurei un karstā ūdens sagatavošanai. Pilsētas siltumtīklu kopējais garums ir ap 800 kilometru, no kuriem 74% atrodas "Rīgas siltuma" īpašumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!