Rīgas dome piektdien precizējusi izsludinātos milzu satiksmes ierobežojumus Rīgas 800 gadu jubilejas svinību laikā, kas notiks no 17. līdz 19.augustam.
Lai nodrošinātu ceļu satiksmes drošību jubilejas svinību laikā, Rīgā maksimālais ieteicamais braukšanas ātrums pie pasākumu vietām būs līdz 30 kilometriem stundā.

No 13.augusta pulksten 8 līdz 20.augusta pulksten 24 aizliegs apstāšanos un stāvēšanu, kā arī ierobežos satiksmi Doma laukumā. No 16.augusta pulksten 20 līdz 19.augusta pulksten 17 slēgs visu veidu satiksmi Doma laukumā.

No 16.augusta plkst. 14 līdz 20.augusta plkst. 17 slēgs visu veidu satiksmi Meistaru ielā no Kaļķu ielas līdz Zirgu ielai un Zirgu ielā no Meistaru līdz Ķēniņu ielai. No 16.augusta plkst. 12 līdz 19.augusta plkst.17 aizliegs apstāšanos un stāvēšanu, kā arī ierobežos satiksmi Pils laukumā.

No 17.augusta plkst.17 līdz 19.augusta plkst.24 aizliegs apstāšanos un stāvēšanu, kā arī ierobežos satiksmi Šķūņu ielā un laukumā pie Pētera baznīcas. No 18.augusta plkst.7 līdz 19.augusta plkst.2 slēgs satiksmi Aspazijas bulvārī no Krišjāņa Barona ielas līdz Kaļķu ielai un Basteja bulvārī no Kaļķu līdz Valdemāra ielai.

No 18.augusta plkst.00 līdz 19.augustam plkst.5 slēgs visu veidu satiksmi Merķeļa ielā no K.Barona ielas līdz Brīvības bulvārim un Oskara Kalpaka bulvārī no Brīvības bulvāra līdz K.Valdemāra ielai.

No 17.augusta plkst.21 līdz 19.augusta plkst.7 slēgs visu veidu satiksmi Raiņa bulvārī no K.Valdemāra ielas līdz K.Barona ielai. 18.augustā un 19.augustā trolejbusi, kas izbrauc no parka Ganību dambī, brauks pa Raiņa bulvāri no plkst.4.30 līdz plkst.7. No 15.augusta plkst.8 līdz 24 aizliegs apstāšanos un stāvēšanu 11.novembra krastmalā Daugavas pusē no Vanšu tilta līdz Akmens tiltam No 16.augusta plkst.12 līdz 20.augusta plkst.5 slēgs visu veidu satiksmi 11.novembra krastmalā no Kaļķu līdz Muitas ielai.

No 18.augusta plkst.00 līdz 19.augusta plkst.5 slēgs visu veidu satiksmi Brīvības bulvārī no Raiņa bulvāra līdz Elizabetes ielai, Tērbatas ielā no Elizabetes līdz Brīvības bulvārim. No 17.augusta plkst.21 līdz 19.augustam plkst.7 slēgs satiksmi Reimersa ielā, Inženieru ielā un Arhitektu ielā.

17.augustā no plkst.7 līdz plkst.16 aizliegs apstāšanos un stāvēšanu Meistaru ielā no Kaļķu līdz Zirgu ielai, Zirgu ielā no Meistaru ielas līdz Doma laukumam.

Bet 17.augustā no plkst.16 aizliegs iebraukšanu Vecrīgas teritorijā, kā arī slēgs satiksmi Meistaru ielā no Kaļķu līdz Zirgu ielai, Zirgu ielā no Meistaru ielas līdz Doma laukumam. No 17.augusta plkst.20 līdz 19.augusta plkst.24 slēgs satiksmi Vecrīgā.

No 18.augusta plkst.00 līdz 19.augusta plkst.7 slēgs autostāvvietas Kaļķu ielā no Rātslaukuma līdz 11.novembra krastmalai un atļaus novietot tikai transportu ar Rīgas jubilejas svinību organizatoru izsniegtajām caurlaidēm.

No 18.augusta plkst.00 līdz 19.augusta plkst.7 aizliegs apstāšanos un stāvēšanu Stabu ielā no K.Valdemāra līdz Brīvības ielai, Brīvības ielā no Stabu līdz Matīsa ielai, Elizabetes ielā no O.Kalpaka bulvāra līdz Satekles ielai, K.Barona ielā no Elizabetes līdz Merķeļa ielai, Baznīcas ielā no Elizabetes līdz Lāčplēša ielai.

Tāpat nedrīkstēs stāvēt un apstāties Lāčplēša ielā no Krasta līdz K.Valdemāra ielai, Valguma ielā no Uzvaras bulvāra līdz Akmeņu ielai, Uzvaras bulvārī no Akmens tilta līdz Slokas ielai, K.Valdemāra ielas nobrauktuvē pie Preses nama un uzbrauktuvē uz Vanšu tiltu, K.Valdemāra ielas nobrauktuvē uz Ķīpsalu un uzbrauktuvē no Ķīpsalas uz K.Valdemāra ielu, Balasta dambī no Daugavgrīvas ielas līdz Vanšu tiltam, Raņķa dambī, Trijādības un Kuģu ielās.

No 18.augusta pulksten 7 līdz 19.augusta pulksten 7 aizliegs apstāšanos un stāvēšanu Hanzas ielā no Eksporta līdz K.Valdemāra ielai, K.Valdemāra ielā no Hanzas līdz Lāčplēša ielai, Mūkusalas ielā no Salu tilta līdz Bieķensalas ielai, Bieķensalas ielā no Mūkusalas ielas līdz Jelgavas ielai.

Tāpat stāvēt un apstāties nedrīkstēs Jelgavas ielā no Bieķensalas ielas līdz Vienības gatvei, Vienības gatvē no Jelgavas līdz Torņakalna ielai, Torņakalna ielā, Ojāra Vācieša ielā no Torņakalna līdz Bāriņu ielai, Uzvaras bulvārī no Bāriņu līdz Slokas ielai, Slokas ielā no Uzvaras bulvāra līdz Krēslas ielai, Daugavgrīvas ielā posmā no Raņķa dambja līdz Krēslas ielai, Ķīpsalas ielā no K.Valdemāra līdz Āzenes ielai.

No 18.augusta plkst.2o līdz 19.augusta plkst.2 satiksmi organizēs, izņemot sabiedrisko transportu, pa apvedceļu, neiebraucot pilsētas centrālajā daļā. Apvedceļa maršruts būs Hanzas ielā no Eksporta līdz K.Valdemāra ielai, Valdemāra ielā no Hanzas līdz Lāčplēša ielai, Lāčplēša ielā no K.Valdemāra līdz Krasta ielai, pār Salu tiltu, Mūkusalas ielā no Salu tilta līdz Bieķensalas ielai.

Tāpat apvedceļš būs pa Bieķensalas ielu no Mūkusalas līdz Jelgavas ielai, Jelgavas ielu no Bieķensalas līdz Vienības gatvei, Vienības gatvi no Jelgavas līdz Torņakalna ielai, Torņakalna ielu, O.Vācieša ielu no Torņakalna līdz Bāriņu ielai, Uzvaras bulvāri no Bāriņu līdz Slokas ielai, Slokas ielu posmā no Uzvaras bulvāra līdz Krēslas ielai, Daugavgrīvas ielā no Raņķa dambja līdz Krēslas ielai, Ķīpsalas ielās posmā no Kr. Valdemāra ielas līdz Āzenes ielai.

No 16.augusta līdz 20.augustam aizliegs smagā transporta satiksmi, kas brauc uz ostu un no ostas, Eksporta ielā no Hanzas līdz Muitas ielai un Krasta ielā no Salu tilta līdz 11.novembra krastmalai.

No 18.augusta plkst.20 līdz 19.augustam plkst.0.30 slēgs satiksmi (izņemot operatīvo transportu) Eksporta ielā no Hanzas līdz Muitas ielai, K.Valdemāra ielā no Lāčplēša līdz Slokas ielai, 13.janvāra ielā no Gogoļa ielas līdz 11.novembra krastmalai, Krasta ielā no Turgeņeva līdz 13.janvāra ielai, Mūkusalas ielā no Bieķensalas līdz Akmens tiltam (izņemot sabiedrisko transportu), Uzvaras bulvārī no Slokas ielas līdz Akmens tiltam, Trejādības ielā, Kuģu ielā, Valguma ielā un Staraja Rusas ielā.

18.augustā no plkst.18 līdz 19.augustam plkst.0.30 slēgs ūdenstransportlīdzekļu satiksmi (izņemot kuģus "Jūrmala" un "Misisipi") Daugavā no Akmens tilta līdz Vanšu tiltam, izvietojot posteņus pirms Akmens tilta un aiz Vanšu tilta Rīgas Pasažieru ostas virzienā.

18.augustā no plkst.18 līdz 19.augusta plkst.1 slēgs satiksmi (izņemot sabiedrisko transportu) un gājēju satiksmi pār Akmens tiltu. Sabiedriskā transporta satiksmi slēgs no 18.augusta plkst.20 līdz 19.augusta plkst.1. Uz Akmens tilta brauktuves un trotuāriem tiks atļauta tikai pasākumu dalībnieku atrašanās ar dalībnieku atpazīšanas zīmēm.

No 18.augusta plkst.18 līdz 19.augusta plkst.1 organizēs stāvvietas Krasta ielā no Slāvu loka līdz Lāčplēša ielai abos virzienos.

Atkarībā no cilvēku pieplūduma 11.novembra krastmalā 18.augustā Valsts policija varēs slēgt cilvēku iekļūšanu Vecrīgā, sākot no Aspazijas bulvāra, no 13.janvāra līdz Kaļķu ielai un no Basteja bulvāra posmā no Kaļķu līdz K.Valdemāra ielai.

Tāpat atkarībā no cilvēku daudzuma 11.novembra krastmalā 18.augustā Valsts policija varēs slēgt izejas no Vecrīgas uz 11.novembra krastmalu pa Kaļķu ielu, sākot no Kungu ielas, Jaunielu, sākot no Krāmu ielas, Palasta ielu, sākot no Herdera laukuma, Bīskapa gāti, sākot no Herdera laukuma, Miesnieku ielu, sākot no Pils ielas, Aklo ielu, sākot no Pils ielas, Anglikāņu ielu, sākot Pils ielas, Poļu gāti, sākot no Pils ielas, Daugavas gāti, sākot no Pils ielas.

18.augustā no plkst.18 līdz 19.augusta plkst.1 Vanšu tilta brauktuve Pārdaugavas virzienā tiks norobežota operatīvo transportlīdzekļu vajadzībām.

Mainīs arī "Hoetica" bezkonteineru atkritumu izvešanas grafiku Vecrīgā. 17.augustā vakara grafiku mainīs no plkst.2 līdz plkst.7, 18.augustā - no plkst.2 līdz plkst.7. Pasākumu laukumos uzstādīto papildus atkritumu tvertņu un konteineru izvešanu Vecrīgas teritorijā 17.augustā organizēs no plkst.0 līdz plkst.8, 18.augustā - no plkst.4 līdz plkst.8 un 19.augustā no plkst.22.

Pasākumu dalībnieku transportam ar Rīgas jubilejas organizatoru izsniegtajām caurlaidēm tiks ierīkotas stāvvietas 18.augustā no plkst.4 līdz 19.augusta plkst.7 Skanstes ielā no Sporta līdz Kr.Valdemāra ielai abos virzienos, Eksporta ielā no Vanšu tilta līdz Elizabetes ielai, Kronvalda bulvārī no Kr.Valdemāra līdz Citadeles ielai, pie Republikas laukuma (starp Eksporta, Miķeļa un Muitas ielām), Satekles ielā un Centrālās dzelzceļa stacijas stāvvietā. Bet 19.augustā no plkst.7 līdz plkst.19 - 11.novembra krastmalā un autostāvvietā pie Nacionālās operas.

Ļoti svarīgu personu (VIP) transportlīdzekļi Rīgas 800 gadu jubilejas svinību laikā no 17. līdz 19.augustam novietos pazemes autostāvvietā Kronvalda parkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!