Foto: DELFI
Lai gan Rīgas domes deputāti vēl nav pieņēmuši lēmumu par Rīgas tūrisma attīstības biroja (RTAB) dibināšanu, tas jau sācis savu darbību.

Piemēram, sestdien RTAB vārdā izplatīts paziņojums medijiem, kurā uzņēmēji tiek aicināti kļūt par "Live Rīga" kustības sadarbības partneriem.

Par to bažas pauž opozīcijas deputāti, norādot, ka Rīgas domē lēmums par šāda biroja izveidošanu neesot pieņemts.

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) līgumu par RTAB dibināšanu un statūtus parakstījis jau oktobra sākumā, kaut gan dome par to vēl nav nobalsojusi. Ušakovs gan iepriekš norādīja, ka līgums stāsies spēkā tikai pēc domes balsojuma.

"Tas ir spļāviens sejā domes deputātiem," šādu viedokli pauda partijas "Jaunais laiks" (JL) Rīgas domes frakcijas vadītāja vietnieks Olafs Pulks. "Te plānots iztērēt miljonus lielu naudu, un sākuši jau "šeptēt" bez domes deputātu piekrišanas."

"Šis gadījums pierāda tikai to, kā strādā tandēms Ušakovs-Šlesers un Šlesers-Ušakovs. Šlesers izdomā, Ušakovs izpilda. Paliek tikai tāds sīkums, ka domei jānobalso. Labi, ka vēl to ir aptvēruši un mēģina šo lietu juridiski sakārtot," ironizēja Pulks.

"Rīgas tūrisma attīstība un popularizēšana ir ilgtermiņa process, pie kura plānošanas jau daudz ir strādāts, un arī šobrīd turpinām to darīt. Protams, mēs ceram uz Rīgas domes izpratni un gaidām pozitīvu balsojumu, tomēr esam gatavi strādāt arī tad, ja tiks pieņemts cits lēmums," aģentūrai LETA RTAB darbošanos skaidroja "airBaltic" pārstāve Antra Laumane.

Kā ziņots, Rīgas domes opozīcijas partijas paudušas neapmierinātību ar veidu, kā tiek dibināts RTAB, norādot uz pārlieku lielu un aizdomīgu steigu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!