Lai aktualizētu ģimenes veselības veicināšanu un aicinātu sievietes apzināties zīdīšanas nozīmi mazuļa attīstībā, no 21. līdz 27.oktobrim Latvijā norisināsies zīdīšanas veicināšanas nedēļa.
Veselības veicināšanas centra sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Ieva Strazdiņa informēja, ka nedēļas laikā plānots veikt 18 līdz 45 gadus vecu sieviešu anketēšanu, kuras mērķis ir noskaidrot un analizēt sieviešu pieredzi, izjūtas un attieksmi krūts ēdināšanas jomā.

Tāpat izdos plakātu komplektu par krūts ēdināšanu, un tos piedāvās Latvijas ārstniecības iestādem. Notiks arī tematiska izstāde, konference un zīdīšanas veicināšanas pasākumi Latvijas novados.

"Mātes piens veicina bērna fizisko un garīgo attīstību, aizsargā no infekcijas slimībām. Latvijā māmiņas ne vienmēr jūtas motivētas iespējami ilgāk ēdināt ar krūti savus mazuļus," sacīja Strazdiņa. Pagājušajā gadā jaundzimušo zīdīšanu uzsākušas tikai 87,2% no jaunajām māmiņām.

Zīdīšanas veicinašanas nedēļu organizē Labklājības ministrijas Krūts ēdināšanas veicināšanas un aizsardzības komisija sadarbībā ar UNICEF Latvijas komiteju un Pasaules veselības organizācijas biroju Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!