Nacionālo resursu institūts (NRI, Latvija) sadarbībā ar Ekonomikas un politikas izpētes centru (CEPR, Vašingtona) rīkos Rīgā konferenci "Latvija uz sliekšņa: parādu verdzība vai ekonomikas atveseļošana", kurā piedalīsies CERP dibinātājs un direktors Marks Veisbrots.

Konference notiks trešdien Latvijas Universitātes Lielajā aulā no plkst. 12.30 līdz 16.30, portālu "Delfi" informēja NRI.

CEPR ir viens no diviem "smadzeņu centriem" (think-tanks), kuru pētījumus citē visvairāk, un pasaules plašsaziņas līdzekļi tos publicē praktiski katru dienu. CEPR padomē darbojas Nobeļa prēmijas laureāti ekonomikā Roberts Solovs un Jozefs Stiglics, Harvardas universitātes ekonomikas profesors Ričards Frīmens, citi izcili ekonomisti no ASV un citām valstīm.

Konferenci atklās Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, bet Veisborts prezentēs pamatreferātu. Tā pamatā ir 2009. gada pētījums par ekonomikas situāciju Latvijā, tai skaitā par SVF un Latvijas valdības rīcību krīzes laikā.

Konferences otrajā daļā ir ieplānota plaša diskusija gan par pamatreferātu, gan arī par dažādajiem iespējamajiem Latvijas ekonomikas izaugsmes ceļiem, kurā paredzēta plaša ekspertu piedalīšanās ar mērķi rast optimālus risinājumus mūsu valsts saimnieciskajām problēmām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!