Decembra pēdējās dienās ekspluatācijā nodos jaunā "Rimi Latvia" izplatīšanas un biroju kompleksa pirmo kārtu, kurā kopumā investēti aptuveni deviņi miljoni latu, pavēstīja "Rimi Latvia" ģenerāldirektors Knuts Kviskviks.
Viņš norādīja, ka jaunais centrs Rīgā, Augusta Deglava ielā, ir šā gada viens no lielākajiem kompānijas īstenotajiem projektiem. Paredzēts, ka jaunajā septiņstāvu birojā atradīsies "Rimi Latvia" un Baltijas valstu "ICA Baltic AB" biroji. Tāpat janvārī darbu uzsāks pirmā no jaunā "Rimi Latvia" izplatīšanas centra noliktavām - noliktava ar nemainīgu temperatūras režīmu iepakotajām precēm.

"Mēs plānojam, ka RIMI izplatīšanas centrs pilnībā tiks nodots un darbu uzsāks 2003.gada pavasarī," piebilda Kviskviks.

Kopumā jaunais komplekss ir 35 tūkstošu kvadrātmetru liels, tajā skaitā septiņus tūkstošus aizņem biroju telpas, konferenču zāle un ēdināšanas komplekss, bet izplatīšanas centrs ir 28 tūkstošu kvadrātmetru liels. Izplatīšanas centrā atradīsies produktu saldētava un dzesētava, kā arī augļu, dārzeņu, nepārtikas un citu preču noliktavas. Paredzēts, ka preču piegādes zonā vienlaikus varēs apkalpot 40 automašīnu.

Būvējot jauno "Rimi" kompleksu, tika veiktas investīcijas arī apkārtējās teritorijas sakārtošanā, jo ir izbūvēts jauns ceļa segums, izveidota jauna telekomunikāciju sistēma, kā arī pavasarī veiks teritorijas apzaļumošanu.

Objekta projektētājs ir arhitektu birojs "Postform Projekts", bet būvniecības darbu ģenerāluzņēmējs ir būvfirma "Kalnozols Celtniecība". Projekta kopējā līgumsumma ir 8,96 miljoni latu. Jaunā kompleksa celtniecībai kredītu izsniegusi "Rimi Latvia" mātes kompānija "ICA Baltic AB".

"Rimi Latvia" šobrīd apsaimnieko 33 veikalus, tajā skaitā trīs hipermārketus "Maxi Rimi". Līdz 2004.gadam kompānija plāno apsaimniekot 75 veikalus. "Rimi Latvia" koncerna peļņa 2001.gadā bija 1,08 miljoni latu, bet neto apgrozījums - 63,067 miljoni latu.

"Rimi Latvia" mātes uzņēmums Skandināvijas "ICA Baltic AB" Latvijā darbību sāka pirms pieciem gadiem, nodibinot kompāniju "Rimi Baltija", kas vēlāk pārņēma "Interpegro" veikalu tīklu un kļuva par "Rimi Latvia".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!