Foto: Ārlietu Ministrija
Latvija vēlas veidot konstruktīvas, pragmatiskas un uz abpusēja izdevīguma pamatiem balstītas attiecības ar Krieviju, ceturtdien Krievijas vēstniekam Aleksandram Vešņakovam apliecināja jaunais ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Vēstnieks ceturtdien bija ieradies Ārlietu ministrijā iepazīšanās vizītē, lai apsveiktu ministru ar stāšanos amatā.

Sarunā ārlietu ministrs pauda pārliecību, ka Latvijas un Krievijas attiecībās turpināsies tā pozitīvā gaisotne, kas tika sasniegta Latvijas Valsts prezidenta vizītes laikā 2010.gada decembrī, īpaši ekonomiskajā sadarbībā.

Ministrs izteica arī cerību, ka Krievijas parlamentā drīzumā tiks ratificēta Dubultnodokļu konvencija un citi vēl neratificētie līgumi, lai abu valstu sadarbību varētu risināt jaunā līmenī. "Es būtu priecīgs arī vizītē Rīgā uzņemt ārlietu ministru Lavrova kungu. Ceru, ka būs iespējas turpināt mūsu valstu politisko dialogu arī augstākā līmenī – esam atvērti Krievijas Federācijas prezidenta atbildes vizītei Latvijā," uzsvēra Rinkēvičs.

Krievijas vēstnieks no savas puses apsolīja šo vēsti nodot Krievijas ārlietu ministram, apliecināja gatavību veicināt starpvalstu attiecības visās sfērās un prognozēja, ka līgumu ratifikācija Krievijas Domē tiks pabeigta līdz šī gada beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!