Foto: LETA

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs ceturtdien un piektdien piedalīsies Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) 19.Ministru padomes sanāksmē Dublinā, ko organizē EDSO prezidējošā valsts Īrija, informēja ministrijā.

Sanāksmes laikā paredzēts pieņemt virkni lēmumu, kas skar galvenās EDSO darbības jomas – militāri politisko, ekonomisko un humāno. Rinkēvičam sanāksmē paredzēts uzstāties ar runu, kurā tiks uzsvērta EDSO nozīme iesaldēto konfliktu risināšanā, akcentēts cilvēktiesību ievērošanas un saistību izpildes svarīgums, īpaši attiecībā uz vārda brīvību internetā un žurnālistu drošību, kā arī atzīmēts paveiktais Vīnes dokumenta par uzticību veicinošajiem pasākumiem atjaunošanā, kas notika arī Latvijas prezidēšanas EDSO Drošības un sadarbības foruma laikā (2012.gada aprīlī – augustā).

Sanāksmes ietvaros ministram ir paredzētas vairākas divpusējās tikšanās, tai skaitā ar Albānijas un Melnkalnes ārlietu ministriem. Divpusējās tikšanās laikā ar Melnkalnes ārlietu ministru plānots parakstīt nolīgumu par starptautiskajiem pārvadājumiem ar autotransportu.

Iepriekšējā EDSO Ministru padomes sanāksme notika Lietuvā 2011.gadā. Nākamgad EDSO prezidējošā valsts būs Ukraina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!