Foto: LETA

SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) valde pieņēmusi lēmumu, ka līdz visu apstākļu noskaidrošanai jaunas parādu piedziņas lietas zvērinātam tiesu izpildītājam Rolandam Veinbergam netiks nodotas, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Šāds lēmums pieņemts pēc plašsaziņas līdzekļos izskanējušās informāciju par iespējamu Veinberga negodprātīgu rīcību parādu piedziņas procesā un sākto kriminālprocesu.

Kā norāda RNP valdes priekšsēdētājs Ronalds Neimanis, apzinoties lielo parādnieku apjomu, uzņēmuma valde jau aizvadītā gada nogalē sāka darbu pie jaunas debitoru politikas izstrādes.

To plānots pabeigt nākamo divu mēnešu laikā.

Jau vēstīts, ka Veinberga rīcības rezultātā 89 gadus veca vientuļa sirmgalve zaudējusi gan dzīvokli, gan naudu – 28 000 eiro, un policija sākusi kriminālprocesu par krāpšanu lielā apmērā.

TV3 raidījums "Nekā personīga" iepriekš norādīja, ka šī nav pirmā shēma, kurā salīdzinoši neliela parāda dēļ tiek zaudēts mājoklis vai iespaidīgi naudas līdzekļi un kurā centrālā persona ir tiesu izpildītājs Veinbergs.

Viņa rīcība ir tikusi vērtēta arī Tieslietu ministrijā.

Veinbergs raidījumam rakstiski apgalvojis, ka bez dzīvokļa pārdošanas nebūtu iespējams apmierināt piedzinēja prasījumus saprātīgā termiņā, kā arī to, ka likums tieši nenosakot, ko darīt ar atlikumu no summas par izsolē pārdotu dzīvokli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!