Foto: DELFI

Pēdējās dienās krasi pieaugušo ceļu satiksmes negadījumu skaits ir neapšaubāms pierādījums tam, ka Latvijā ziemas riepas tiek uzstādītas pārāk vēlu - tikai tad, kad parādās pirmais sniegs, portālam ”Delfi” uzsvēra Saeimas deputāts un biedrības ”Brīvie demokrāti” valdes loceklis Gunārs Rusiņš.

Šobrīd Ceļu satiksmes noteikumi nosaka, ka ziemas riepām jābūt uzstādītām laika posmā no 1.decembra līdz 1.martam, bet deputāts šo termiņi rosinās paātrināt – nosakot, ka auto ar ziemas riepām jābūt aprīkotam jau no 1.novembra.

Esošie laika apstākļi apliecinot to, ka Latvijā automašīnas ir nepieciešams laicīgi aprīkot ar ziemas apstākļiem piemērotām riepām – saistībā ar pēkšņo ziemas iestāšanos un apledojušiem ceļiem Latvijā divu dienu laikā notikuši vairāk nekā 250 ceļu satiksmes negadījumi.

”Diemžēl vairāki no šiem gadījumiem beidzās letāli. Tādēļ ir nepieciešami likuma grozījumi, kuros noteikts, ka Latvijā automašīnām līdz 3,5 tonnām un to piekabēm no 1.novembra līdz 1.aprīlim ir jābūt aprīkotām ar riepām, kas paredzētas braukšanai ziemas apstākļos,” skaidro Rusiņš.

Saeimas deputāts rosinās izmaiņas Ceļu satiksmes noteikumos, kā arī Administratīvo pārkāpumu kodeksā. Lai panāktu atbalstu piedāvātajai iniciatīvai, Rusiņš sola jau tuvākajā laikā vērsties pie kolēģiem Saeimā un iesniegs minēto likumu grozījumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!