Lai risinātu problēmu ar bērniem, kuriem nepietiek vietas bērnudārzos, Latvijas Privāto pirmsskolu biedrība rosina piešķirt vienādu finansējumu pašvaldību un privātajās pirmsskolas izglītības iestādēs.

Kā norāda biedrības valdes priekšsēdētāja Daina Kājiņa, pašlaik daudzas ģimenes, izvēloties iestādi, kurā sūtīt savu bērnu, priekšroku dod lētākajam variantam. "Sabiedrībā izskan viedoklis, ka privātā pirmsskolas izglītība izmaksā dārgi un ne visi vecāki to var atļauties," norāda Kājiņa, "taču pašvaldību savstarpējie norēķini atspoguļo patieso situāciju - maksājumi ir līdzīgi, tikai no atšķirīgiem maciņiem."

Pēc biedrības pārstāves domām, ja privātajās pirmsskolas izglītības iestādēs bērnu skaits būtu tikpat liels kā pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs un ja visi vienas pašvaldības bērni saņemtu vienādu finansējumu neatkarīgi no tā, vai apmeklē pašvaldības izglītības iestādi vai privāto, tad rindā Rīgas pilsētā vairs nestāvētu 7000 bērnu, bet vecākiem būtu izvēle, kur sūtīt savu mazuli.

Turklāt vienlaikus rastos veselīga konkurence, kas viennozīmīgi veicinātu pirmsskolas izglītības kvalitāti, pedagogiem būtu darbs, bet pašvaldībai - nodokļi, turklāt daļēji zaudētu aktualitāti arī jaunu pirmsskolas izglītības iestāžu būvniecība, kas nenoliedzami prasītu vairāk resursu.

Lai aktualizētu šo jautājumu, biedrība aicinājusi uz diskusiju visu pašvaldības vēlēšanās kandidējošo partiju pārstāvjus. No visiem uzaicinātajiem ieradušies 12 partiju pārstāvji, kas apliecināja, ka šis jautājums nav vienaldzīgs nevienam no topošajiem Rīgas domniekiem, tomēr biedrība cer, ka priekšvēlēšanu solījumi tiks arī pildīti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!