Foto: stock.xchng
Trešdien glābēji cīnījušies ne tikai ar vētras radītiem postījumiem, bet arī palīdzējuši kādam jaunam pārim Rēzeknē atbrīvoties no rokudzelžiem, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Glābēju palīdzība trešdien bija nepieciešama kādam jaunam pārim Rēzeknē, kuri bija saslēgušies roku dzelžos, pazaudējuši atslēgu un nevarēja vairs sevi no rīkiem atbrīvot.

Ierodoties glābējiem, jaunieši viņus sagaidīja ietinušies palagos. Glābēji ar hidraulisko instrumentu palīdzību roku dzelžus pārknieba un pāra rokas atbrīvoja.

Rēzeknes novadā VUGD dzēsis arī plašu ugunsgrēku. Ap pulksten 17:21 VUGD saņēma informāciju, ka Rēzeknes novada Silmalas pagastā ir izcēlies ugunsgrēks. Ugunsdzēsējiem ierodoties notikuma vietā, dzīvojamā māja un saimniecības ēka jau dega ar atklātu liesmu un tai bija iebrucis jumts. Ugunsgrēkā nodega dzīvojamā māja un saimniecības ēka 360 kvadrātmetru platībā. Iespējamos ugunsgrēka iemeslus noskaidros Valsts policija.

Trešdien nelaimē bija iekūlušies arī stārķēni. VUGD saņēma informāciju, ka Ventspilī, Graudu ielā, nelaimē ir nokļuvuši stārķu mazuļi. Ierodoties notikuma vietā, glābēji ieraudzīja, ka koka zaros esošā stārķa ligzda izjukusi, divi mazie stārķi palikuši koka zaros un netiek paši lejā. Glābēji stārķu mazuļus nocēla lejā un atdeva tos apkārtējo māju iedzīvotājiem, kuri solījās par mazajiem stārķiem parūpēties.

Savukārt naktī uz ceturtdienu Rīgā, Nometņu ielā dega divstāvu neapsaimniekota ēka. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka ēkas pirmais un otrais stāvs jau deg ar atklātu liesmu, kā arī pagalmā esošajā vienstāvu ēkā dega atkritumi. Bija bažas, ka liesmas var izplatīties arī uz blakus esošo apdzīvoto ēku, tāpēc šis tika pasludināts par paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku. Iespējamos ugunsgrēka iemeslus arī skaidros policija.

Kopumā trešdien VUGD saņēmis 92 izsaukumus, dzēsti 18 ugunsgrēki, veikti 64 glābšanas darbi, bija arī desmit maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos nav cietuši vai bojā gājuši cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!