Foto: LETA
Sekoju līdzi politiskajām aktivitātēm un neizslēdzu iespēju kādreiz atgriezties uz lielās politiskās skatuves, intervijā "Rietumu radio" piektdien sacīja bijušais zemkopības ministrs Mārtiņš Roze (ZZS), kurš nesen ieguvis amatu "Lattelecom" padomē.

Lai nebūtu interešu konflikta, Roze ir atteicies no amatiem ZZS un, kā pats saka, "darbojas tajā kā vienkāršs ierindas biedrs".

"Kļūdas manā tagadējā darbā tagad īpaši uzskaitīs, taču es no tā nebaidos, un esmu pārliecināts par to, ko daru tagad un ko savulaik esmu darījis, - man par to nav jākaunas un varu atbildēt par jebkuru savu iepriekš pieņemtu lēmumu," norāda Roze, kurš savulaik bija viens no nepopulārākajiem ministriem un demisionēja pēc Rīgā sarīkotajiem zemnieku protestiem.

Kā sacīja Roze, viņš, būdams ministrs, ir piedzīvojis daudzus demagoģiskus un populistiskus uzbrukumus, taču atzīst, ka "nav iztikts arī bez kļūdiņām".

Komentējot iepriekš izskanējušās šaubas par atbilstošas izglītības un zināšanu trūkumu, lai strādātu telekomunikāciju uzņēmumā, Roze sacīja: "Jaunajā amatā man ir pietiekamas zināšanas jomās, kas saistītas ar stratēģisko plānošanu, uzņēmuma vadību un personālvadību. Tāda pieredze man ir, to varu likt lietā šajā darbā "Lattelecom"," sacīja Roze atzīstot, ka tehniskajā līmenī viņa zināšanas nav pietiekamas.

Paralēli darbam "Lattelecom" padomē Roze ir projektu vadītājs Liepājas speciālās ekonomiskās zonas uzņēmumā "PK Invest", kas cieši saistīts ar "Liepājas zivju konservu kombinātu". "Mani pienākumi ir izveidot jaunu nozari, kas nodrošinātu uzņēmumu ar pārstrādei nepieciešamajiem zivju resursiem," skaidroja Roze, norādot, ka šis darbs cieši saistīts ar viņa pamatizglītību - bioloģiju.

Runājot par valdības stabilitāti, Roze sacīja, ka pašlaik neredzot objektīvus iemeslus valdības krišanai. "Ir skaidrs, ka pašreizējai valdībai ir jāpieņem nepopulāri lēmumi un tā vismaz gadu nevar iegūt pozitīvus reitinga punktus. Bet kurš tad šajā neizdevīgajā brīdī nāks un esošo valdību mainīs," sacīja Roze.

Viņš piekrīt, ka ZZS šajā valdībā ir ērta pozīcija, norādot, ka "tas jau kļuva zināms naktī pēc vēlēšanām".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!