Veselības ministre Baiba Rozentāle ar delegāciju nākamnedēļ dosies darba vizītē uz Ķīnu, informē Veselības ministrija (VM).

Veselības ministrijas pārstāvis Oskars Šneiders portālam "Delfi" nezināja teikt, cik izmaksās ekonomiskās klases biļete uz Ķīnu ministrei un ierēdņiem. Taču viņš atzīmēja, ka uzturēšanos Āzijas lielvalstī apmaksās Ķīna.

Rozentāle uz Ķīnu dosies pēc šīs valsts veselības ministra oficiāla ielūguma. Latvijas delegācijas sastāvā būs VM valsts sekretāra vietnieks Juris Bundulis, Zāļu valsts aģentūras vadītāja Inguna Adoviča, kā arī a/s "Grindeks" amatpersonas un vadošie speciālisti.

Vizītes ietvaros veselības ministre tiksies ar Ķīnas Tautas Republikas veselības ministru, apmeklēs vairākas ārstniecības iestādes, medicīnas koledžas, kā arī tiksies ar Šanhajas pašvaldības augstām amatpersonām.

Rozentāle norāda, ka šī vizīte būs nozīmīga, lai varētu sākties abu valstu reāla praktiskā sadarbība veselības aprūpes nozarē, kā to paredz 2007.gadā parakstītais sadarbības līgums. Līgumā paredzēta informācijas apmaiņa medicīnas zinātnes un tehnoloģiju jomā, veselības aprūpē iesaistītā personāla apmācībā un kopīgu pētījumu veikšanā.

"Augstākā medicīniskā izglītība, kuru iegūst studenti Latvijā, ir Eiropas līmeņa izglītība un tā tiek augstu vērtēta visā pasaulē. Savās zināšanās un pieredzē esam atvērti, tādēļ kā vienu no galvenajiem sadarbības veidiem redzu Ķīnas medicīnas studentu apmācību Latvijā un Ķīnas ārstu stažēšanos medicīnas nozarēs, kurās mums ir lieliski sasniegumi, piemēram, kardioloģijā," norāda ministre.

Tāpat vizītes laikā plānots pārrunāt jautājumus saistībā ar Latvijā ražoto medikamentu eksporta veicināšanu.

VM norāda, ka pagājušā gada decembrī veselības ministre, tiekoties ar Ķīnas vēstnieku Čenu Vendzju, apsprieda Latvijas un Ķīnas iespējas sadarboties medicīnas studentu apmācībā gan pamatstudijās, gan rezidentūrā, kā arī farmācijas jomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!