Foto: DELFI
Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības padomes sēdē otrdien veselības ministre Baiba Rozentāle pauda pārliecību, ka ārstniecības personu atalgojums jau ir sasniedzis zemāko punktu un nākamgad vairs netiks samazināts, portālu "Delfi" informēja Veselības ministrijā.

Rozentāle norādījusi: "lai arī nākamajā gadā valsts sektorā strādājošo ārstniecības personu atalgojumu nebūs iespējams palielināt, kopā ar arodbiedrību atsāksim darbu pie cilvēkresursu attīstības programmas reanimēšanas. Absolūti kritiskais punkts ir sasniegts un mūsu uzdevums ir izveidot pamatprincipus jaunajai cilvēkresursu programmai, lai jauniešiem, kuri vēlēsies iegūt izglītību medicīnā, būtu skaidrs, kas viņus sagaida pēc apmācību beigšanas."

Tikšanās laikā tika pārrunāta arī bez darba palikušo mediķu pārkvalifikācijas programmu nepieciešamība. Veselības ministre norādīja, ka tuvākajā laikā tiks īstenotas apmācību programmas, kur ārsti varēs pārkvalificēties par ģimenes ārstiem un neatliekamās medicīniskās palīdzības ārstiem. Savukārt, paplašinot medicīnisko aprūpi mājās, pakalpojumu sniegšanā varēs iesaistīties medicīnas māsas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!