Foto: DELFI
Likvidējamā "RSK apdrošināšanas AS" (RSK) saskaņā ar likvidācijas plānu pirms termiņa pārtrauks iepriekš noslēgtās privātpersonu veselības apdrošināšanas polises, bet polišu īpašniekiem atmaksās atlikušo apdrošināšanas prēmijas daļu.

Uzņēmums informē, ka saskaņā ar Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) saskaņoto likvidācijas plānu RSK piedāvājusi citiem tirgus dalībniekiem pārņemt uzņēmuma apdrošināšanas portfeli. Šobrīd izrādīta interese par īpašuma un nelaimes gadījumu apdrošināšanu.

Tā kā neviens cits tirgus dalībnieks šobrīd Latvijā nepiedāvā privātpersonu veselības apdrošināšanu, pirmais RSK likvidācijas solis būs privātpersonu veselības apdrošināšanas līgumu pārtraukšana. "Uzņēmuma interesēs ir sekmīgi īstenot pašlikvidācijas procesu un darīt to iespējami saudzīgākā un klientiem optimālākā veidā. Līgumu pārtraukšana ir veids, lai "Likvidējamā RSK apdrošināšanas AS" pietiktu aktīvu visu saistību izpildei," informē RSK.

Lēmums par polišu pārtraukšanu pirms termiņa izvērtēts, saskaņots ar FKTK un atzīts par polises īpašnieku interesēm visatbilstošāko risinājumu, informē uzņēmums.

RSK arī norāda, ka kopš likvidācijas sākuma, mainoties apmaksas kārtībai ārstniecības iestādēs, klienti zaudējuši apdrošināšanas pakalpojumu servisu, tādēļ daudzi paši vēlējušies pārtraukt līgumus.

Tuvāko divu nedēļu laikā katrs RSK individuālās veselības apdrošināšanas polises īpašnieks saņems vēstuli, kurā būs norādīts līguma darbības beigu datums un atlīdzību pieteikšanas kārtība, kā arī būs pievienots iesniegums apdrošināšanas prēmijas atlikuma saņemšanai. Veselības apdrošināšanas polises īpašnieks divu mēnešu laikā no polises darbības pārtraukšanas varēs iesniegt vēl nepieteikto atlīdzību pieteikumu. Neskaidrību gadījumā RSK aicina zvanīt uz informatīvo tālruni 67031111.

Prēmijas atlikušās daļas apmērs tiks pārskaitīts uz polises īpašnieka norādīto kontu.

Opozīcijā esošās partijas "Jaunais laiks" Rīgas domes deputātu frakcija pieprasa, lai RSK likvidēšanas process tiks noorganizēts tādā veidā, lai neciestu privātpersonas, kuras līdz šim ir iegādājušās apdrošināšanas polises šajā uzņēmumā.

JL informē, ka līgumus lauzīs ar vairāk nekā trīs tūkstošiem fizisko personu, turklāt dažas personas līgumu noslēgušas tikai janvārī. JL uzskata, ka šie cilvēki tikuši maldināti.

Jau vēstīts, ka likvidācijas sagatavošanās posmā RSK ir pārtraukusi līgumus ar ārstniecības iestādēm, kā arī slēgusi reģionālos birojus. Līdz marta beigām tiks slēgtas arī reģionālās filiāles Valmierā, Dobelē, Kuldīgā un Daugavpilī. Darbu turpinās RSK Centrālais birojs Rīgā.

Rīgas dome 19.janvārī nolēma parādu un skandālu mākto RSK likvidēt. Saskaņā ar FKTK lēmumu no 1.februāra ir anulētas RSK licences un jaunas polises netiek pārdotas jau no 2009.gada 22.decembra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!