Likvidējamā apdrošināšanas kompānija "RSK apdrošināšanas AS" (RSK) ir slēgusi visus reģionālos birojus, bet apdrošināšanas atlīdzību pieteikšanai darbu turpina reģionālās filiāles Valmierā, Dobelē, Daugavpilī, Kuldīgā un Centrālais birojs Rīgā, informē uzņēmums.

Turpmāk aizpildītus apdrošināšanas atlīdzību pieteikumus un pakalpojumu saņemšanu apliecinošus dokumentus klienti var iesniegt personīgi kādā no reģionālajām filiālēm vai birojā Rīgā, vai sūtot pa pastu uz RSK Centrālo biroju Rīgā. Pamatojoties uz saņemto atlīdzības pieteikumu un saskaņā ar līgumu, atlīdzības tiks izmaksātas līdzšinējā kārtībā, uzsver uzņēmums.

Gatavojoties likvidācijai, RSK ir pārtraukusi līgumus ar ārstniecības līgumiestādēm. Līdz ar to, spēkā ir mainītā norēķinu sistēma, kad polises īpašniekam sākotnēji par pakalpojumu jānorēķinās pašam, pēc tam saņemot atlīdzību līgumā paredzētajā kārtībā. Uzņēmums uzsver, ka tas nenozīmē, ka polise nav derīga, tā joprojām ir spēkā un ir izmantojama, saņemot atlīdzību.

Jau vēstīts, ka Rīgas dome 19.janvārī nolēma parādu un skandālu mākto RSK likvidēt. RSK likvidācijas plāns ir iesniegts Finanšu un kapitāla tirgus komisijā (FKTK). Saskaņā ar komisijas lēmumu no 1.februāra ir anulētas RSK licences un jaunas polises netiek pārdotas jau no 2009.gada 22.decembra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!