Pirmajā studiju pieteikumu iesniegšanas dienā Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) vislielākais pieteikumu skaits saņemts Inženierekonomikas fakultātē, liecina RTU apkopotā statistika.
Kā pirmo prioritāti inženierekonomiku izvēlējušies 187 jaunieši. Tāpat liela interese pirmdien bijusi par studijām Transporta un mašīnzinību, Būvniecības, Arhitektūras un pilsētplānošanas, kā arī Datorzinātnes un informācijas tehnoloģiju fakultātē.

Savukārt Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) pirmdien vislielākā interese bijusi par studiju programmu "Medicīna", kur saņemti 102 pieteikumi uz 300 valsts budžeta finansētajām vietām, informēja RSU Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Otra populārākā studiju programma patlaban ir "Farmācija", kur saņemti 37 pieteikumi uz 36 budžeta vietām. Tādējādi programmā "Farmācija" pēc pirmās dokumentu iesniegšanas dienas jau ir izveidojies konkurss.

Trešā populārākā programma RSU pirmdien bijusi "Starptautiskais mārketings un reklāma" - saņemti 28 pieteikumu uz 25 vietām. Tā ir jauna programma, kas pagājušajā gadā piedzīvoja savu pirmo uzņemšanu.

Pirmdien līdz plkst.16 RSU bija saņēmusi 467 pieteikumus studijām. Kopumā medicīnā un veselības aprūpē RSU piedāvā 572 budžeta vietas pamatstudijās un vēl 62 maģistrantūras studijās. Studijas sociālajās zinātnēs ir par maksu.

Savukārt Daugavpils Universitātē pirmajās trīs uzņemšanas dienās ir saņemtas 114 pieteikuma anketas, bet pirmdien līdz plkst.13 pieteikumu skaits studijām bija gandrīz trīskāršojies - saņemti 329 pieteikumi, informēja universitātē.

Daugavpils Universitātē vispopulārākās bakalaura studiju programmas patlaban ir "Ekonomika", "Pirmsskolas skolotājs" un "Fizioterapeits", bet vislielākais pieteikumu skaits studijām maģistrantūrā tika iesniegts profesionālajās maģistra studiju programmās "Starpkultūru attiecības", "Vides plānošana" un maģistra studiju programmā "Pedagoģija".

Pirmdien lielā daļā augstskolu sākusies dokumentu pieņemšana studijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!