Pie pašreizējiem noteikumiem Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā (ES) būtu pašnāvība, atzina Latvijas Sociālistiskās partijas līderis Alfrēds Rubiks.
Politiķis norādīja, ka Latvijas Sociālistiskā partija pirms Latvijas referenduma par dalību ES cilvēkiem skaidros, kādēļ referendumā būtu jāsniedz noliedzoša atbilde.

Sociālistiskās partijas vadītājs piedaloties rakstnieces Birutas Eglītes rīkotajos braucienos, kuros skaidrojot partijas nostāju ES jautājumos.

Rubiks norāda, ka, Latvijai iestājoties ES, cietīs pensionāri, jo strauji celsies cenas, bet sociālā politika paliek valsts ziņā, kas negarantēs lielākas pensijas. Iestājoties ES, cietīšot arī uzņēmēji. Arī lauksaimniekiem iestāšanās ES var radīt lielus zaudējumus, jo vispārējais subsīdiju līmenis tikšot sasniegts pēc 13 gadiem, "kad tas nevienam vairs nebūs vajadzīgs".

"Latvija nevarēs noteikt ne savas zvejniecības, ne lauksaimniecības programmas - visu noteiks Briselē," sacīja Rubiks.

Rubiks arī solīja kaut vai Satversmes tiesā panākt nepilsoņu tiesības balsot referendumā, jo nedrīkst pieļaut, ka 20% Latvijas iedzīvotāju nevarēs lemt par valsts nākotni. Politiķis gan pieļāva, ka Eiropa pati Latviju piespiedīšot piešķirt balsstiesības nepilsoņiem.

Kā ziņots, Saeima pagājušajā nedēļā pieņēma grozījumus Satversmē par ES referendumu, noraidot priekšlikumu par Latvijas pastāvīgo iedzīvotāju tiesībām piedalīties šajā balsojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!