Foto: Publicitātes foto
27. septembrī Rugāju novadā tika atklāts daudzfunkcionāls stadions - viens no modernākajiem šāda veida objektiem Latvijā, kas nodrošinās kvalitatīvu sporta bāzi Rugāju novada un reģiona iedzīvotājiem.

Pasākuma svinīgā daļa sākās ar stadiona iesvētīšanu, ko veica draudžu prāvests Oļģerts Misjūns.

Stadiona atklāšana notika vienlaikus ar "Olimpisko dienu 2013", kas notika skolās visā Latvijā.

Šo notikumu ar savu klātbūtni pagodināja arī vieglatlēte, Latvijas čempione, olimpiskās vēsts nesēja Laura Ikauniece. Laura kopā ar Rugāju novada vidusskolas un Rugāju novada Eglaines pamatskolas skolēniem veica rīta vingrošanu, kā arī kopā ar "Rugāju sporta centra" pirmajiem absolventiem (kas pasākumā tika sveikti) devās pirmajā svinīgajā skrējienā apkārt stadionam.

Skatītāju izklaidei tika rādīti arī dažādi priekšnesumi – Žans no Rēzeknes sniedza oriģinālu beat box stila izpildījumu, kas pārsteidza ne tikai skolēnus, bet arī pārējos skatītājus. Savukārt iluzionists no Rīgas klātesošos pārsteidza ar asprātīgiem trikiem un roku veiklības paraugdemonstrējumiem.

Pēc svinīgās daļas, kopīgiem foto sekoja sportiskās aktivitātes skolēniem, kā arī pirmā futbola spēle uz jaunā laukuma, ko ievadīja simbolisks bumbas raidījums vārtos novada priekšsēdētājas Sandras Kapteines izpildījumā.

Piemiņas veltes piespraužamo nozīmīšu veidā no atklāšanas pasākuma saņēma visi svētku dalībnieki un skatītāji. Lai arī pasākuma dienā laikapstākļi nebija īpaši labvēlīgi, tas netraucēja klātesošajiem izbaudīt svētkus un piedalīties šajā novadam vēsturiskajā brīdī.

Stadiona atklāšana bija sengaidīts notikums Rugāju novadā, jo jau daudzus gadus novads lepojas ar kvalitatīvu sporta namu, kur sportistiem no visas Latvijas notiek gan sacensības, gan treniņnometnes. Tagad sporta nama piedāvāto pakalpojumu klāstu papildinās arī jaunatklātais stadions, kas kļūs par kvalitatīvi aprīkotu vietu gan vieglatlētikas treniņiem, gan komandu sporta spēlēm.

Futbola un basketbola laukums ir klāts ar mākslīgo zālāju, bet pārējais stadions - ar sintētisko vieglatlētikas segumu.

"Turpmāk gan skolēniem, gan iedzīvotājiem būs daudz plašākas iespējas trenēties ne tikai sporta namā, bet arī stadionā, tāpēc, cerams, mūsu novada sportistu pulkam pievienosies jauni čempioni, un, iespējams, arī jaunie olimpieši," pastāstīja Rugāju novada sabiedrisko attiecību speciāliste Madara Balode.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!