SIA " Sabiedrība Mārupe" valdes priekšsēdētājs Modris Spuģis noraida uzņēmuma mazos akcionārus pārstāvošā SIA "Investīcijas" valdes locekļa Jāņa Aukstara izteikumus par mazo akcionāru ietekmēšanu uzņēmumā.

Spuģis portālu "Delfi" informēja, ka Aukstara paustais esot demagoģija, turklāt viņš pats "ar notāra apstiprinātu pilnvaru pārstāvot vienu no lielākajām Mārupes akcionārēm Ildzi Krūmiņu un kā parādu no mazās akcionāres Ārijas Apolonijas Lizanderes piedzinis viņas 83 kapitāldaļas."

Spuģis kategoriski noraida Aukstara apgalvojumus par to, ka viņš pārstāvot 300 mazos akcionārus, kā arī informāciju par nelikumībām uzņēmuma kapitāldaļu sadalē.

""Sabiedrība Mārupe" pieder 305 dalībniekiem. Viņi visi, kā to paredzēja 1991.gadā izdotais likums "Par lauksaimniecības uzņēmumu un zvejnieku kolhozu privatizāciju" varēja pretendēt uz kolhoza "Mārupe" pajām. Kapitāldaļu apmērs, kā to noteica likums, tika aprēķināts proporcionāli darba ieguldījumam un privatizējamajā uzņēmumā nostrādātajam darba laikam. Tāpēc visvairāk – 3,4% kapitāldaļu piekrita bijušajām galvenajam agronomam, tagad uzņēmējam Jānim Skapstam. Par 0,3% mazāk – toreizējam kolhoza priekšsēdētājam Jānim Zvaigznem un ilggadējam zvēru fermas darbiniekam Oļģertam Pallo. Jāņa Aukstara uzrādītā traktoriste Ārija Jeršova acīmredzot savas darba attiecības ar kolhozu "Mārupe" bija izbeigusi krietni pirms 1991. gada un neatbilda pieminētā likuma 8. pantam," norādīja Spuģis.

Pēc Spuģa teiktā, patlaban valdes astoņiem kopasaimniecības darbiniekiem kopā pieder 20894 kapitāldaļas jeb 10% no visām 207 400.

Spuģis arī noraidīja pārmetumus par nekorektu rīcību saistībā ar uzņēmuma kapitāldaļu īpašnieci Āriju Apoloniju Lizanderi, uzsverot, ka uzņēmuma biedri rīkojušies saskaņā ar "Sabiedrība Mārupe" statūtiem.

Jau vēstīts, ka Aukstars iepriekš medijiem pauda, ka SIA "Sabiedrība Mārupe" mazākuma akcionāri – vecie ļaudis, ilggadēji kādreizējā kolhoza vienkāršā darba darītāji, ir nonākuši bēdīgā situācijā – viņi ne tikai gadiem ilgi nav saņēmuši dividendes, bet pērn sabiedrības vadība sāka viņus psiholoģiski iebaidīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!