Darbs Eiropas Parlamentā (EP) - Latvijas iedzīvotāju labklājībai!

"Sabiedrība citai politikai" (SCP) iestājas par demokrātisku un caurskatāmāku Eiropu, kurā Latvijas vēlētāja balss tiks sadzirdēta. Tāpēc SCP veidos spēcīgu SCP Eiropas Parlamentā ievēlēto deputātu pārstāvniecību Latvijā, kas būs atvērta ikvienam Latvijas iedzīvotājam un uzklausīs viņa rūpes un priekšlikumus. SCP deputāti sadarbosies ar Latvijas nevalstiskajām organizācijām, uzņēmējiem un sociālajiem partneriem, arī pašvaldību līmenī. Spēcīga saikne ar Latvijas iedzīvotājiem ir atslēga citai - labākai - Eiropas politikai, tādai politikai, kas aktīvi aizstāv cilvēku intereses un tiesības.

Solidaritātes princips ir viena no Eiropas pamatvērtībām, SCP panāks šī principa ievērošanu visās Latvijas svarīgākajās tautsaimniecības nozarēs. Eiropas politika ir cieši saistīta ar Latvijas iekšpolitiku. SCP uzsver, ka Latvijas aktīva un kvalitatīva līdzdalība Eiropas Savienības politikas veidošanā ir viens no priekšnosacījumiem, lai mūsu valsts sekmīgi attīstītos nākotnē. SCP iestāsies par taisnīguma un solidaritātes principiem, pieprasot, lai Eiropas Savienības (ES) institūcijas šos principus ievēro ikdienā.

Eiropa piedāvā iespējas, kuras Latvijai jāizmanto gudri un profesionāli. SCP veicinās maksimālu pieejamā ES finansējuma apguvi visās jomās un aktīvi piedalīsies ES budžeta reformā, kas noteiks ES politikas prioritātes, tādejādi nodrošinot Latvijas attīstībai nepieciešamo finansējumu un novēršot jebkāda tieša nodokļa ieviešanu Eiropas līmenī. SCP iestājas par birokrātisko šķēršļu mazināšanu ES fondu finansējuma apgūšanā un Latvijas vajadzībām atbilstošu līdzfinansējumu.

Laikā, kad tūkstošiem cilvēku Latvijā zaudē darbu un ienākumus, mums, pirmām kārtām, ir jārūpējas par Latvijas iedzīvotāju nodarbinātību. SCP kritiski sekos līdzi Eiropas Komisijas priekšlikumiem nodarbinātības jomā un veicinās atbilstošu ES iniciatīvu īstenošanu izglītības, profesionālās apmācības un sociālajā jomā, uzlabojot Latvijas iedzīvotāju izredzes atrast labi apmaksātu darbu. SCP pievērsīs īpašu uzmanību arī patērtētāju tiesību aizsardzības jautājumiem.

SCP uskata, ka Latvijas attīstībai fondamentāli svarīga ir ES "Lisabonas stratēģijas ekonomiskajai izaugsmei un nodarbinātībai" pārskatīšanai, jo no tās īstenošanas ir atkarīgs mūsu dzīves līmenis nākotnē. SCP aktīvi piedalīsies šajā darbā, lai panāktu Latvijai svarīgo jautājumu ievērošanu. SCP veicinās ES iekšējā preču un pakalpojumu tirgus sekmīgu apgūšanu, kas Latvijas uzņēmumiem sniedz iespēju piekļūt 500 miljoniem patērētāju ar augstu pirktspēju. SCP arī aktīvi atbalstīs ES iniciatīvas Austrumu tirgu atvēršanā Latvijas uzņēmējiem. SCP iestāsies par vienotas enerģētikas politikas veidošanu ES līmenī un Latvijas iekļaušanu kopējos Eiropas enerģētikas tīklojumos.

SCP apņemas stingri un nelokāmi aizstāvēt Latvijas lauksaimnieku intereses ES. SCP kopā ar Latvijas lauksaimniekiem piedalīsies vienkāršās un efektīvas Eiropas kopējās lauksaimniecības politikas atbalsta sistsēmas izstrrādē, kas nodrošinās vienādu palīdzību līdzīga profila saimniecībām ES. SCP izvirza par savu mērķi iesaistīties mazāk labvēlīgo reģionu atbalsta mehānismu izstrādē lauku vides apdzīvotības uzlabošanai un kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanai. SCP Eiropas Parlamentā atbalstīs tādu piena nozares atbalsta politiku, kas nodrošinās Latvijas piena nozares pastāvēšanu arī pēc piena tirgus kvotu atcelšanas 2015. gadā.

SCP atbalsta ātrāku Eiropas kopējās valūtas eiro ieviešanu Latvijā. Eir ieviešana nodrošinās Latvijas ekonomikas aizsardzību globālu ekonomisko krīžu laikā un valūtas tirgu nestabilitātes periodos, veicinās cenu stabilitāti un zemākas kredītu aizdevuma likmes. Eiropas kopējā valūta samazinās Latvijas uzņēmumu izmaksas, tādējādi veicinot to konkurētspēju ES vienotajā tirgū un jaunu darba vietu rašanos.

SCP uzdevums Eiropas Parlamentā būs darbs Latvijai nozīmīgākajās Eiropas Parlamenta komitejās: Nodarbinātības un sociālo lietu, Vides, Sabiedrības veselības un pārtikas nekaitīguma, Reģionālās attīstības, Transporta un tūrisma, Lauksaimniecības un lauku attīstības, Iekšējā tirgus un patērētāju tiesību aizsardzības, kā arī Rūpniecības, pētniecības un enerģētikas komitejā. SCP ir pārliecināta, ka turpmākajos piecos gados tieši šajās jomās gan Latvijā, gan Eiropā nepieciešams koordinēts un profesionāls darbs, lai izkļūtu no krīzes un uzlabotu Latvijas iedzīvotāju dzīves kvalitāti.

Jūsu rūpes ir mūsu rūpes!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!