Foto: LETA
Valstī noteiktās komandanstundas laikā drīkstēs kursēt sabiedriskais transports, apstiprināja satiksmes ministra Tāļa Linkaita (JKP) birojā.

Linkaits ierakstā sociālajā tīklā "Twitter" norādījis, ka "sabiedriskais transports Latvijā kursē arī ārkārtas situācijas laikā, un tiek nodrošināta iespēja nokļūt darbā, no darba, uz un no autobusu, lidostu u.tml.".

Jau ziņots, ka valdība otrdien konceptuāli ir vienojusies, ka Jaungada svētku un pareizticīgo Ziemassvētku laikā varētu ierobežot iedzīvotāju pārvietošanās iespējas un noteikt komandantstundu. Gala lēmums tiks pieņemts trešdien.

Ministru kabinets konceptuāli vienojās līdz 7. februārim pagarināt ārkārtējo situāciju, iekļaujot papildu nosacījumu par komandantstundu, ko valdība sauc par "brīvdienu mājsēdi". Paredzēts, ka no trešdienas vakara līdz 4. janvārim, kā arī 8. un 9. janvārī no pulksten 22 līdz pulksten 5 būs jāuzturas savā dzīvesvietā.

Covid-19 izplatības ierobežošanai valstī no 9. novembra līdz 11. janvārim ir izsludināta ārkārtējā situācija un noteikta virkne ierobežojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!