Foto: Publicitātes foto

Kultūras ministrija (KM) ir izsludinājusi konkursu, kurā sadalīs 1,9 miljonus eiro atbalstam profesionālās mākslas un kultūras produktu radīšanai bērnu un jauniešu auditorijai.

Konkursā projektiem varēs iegūt 100 000 līdz 250 000 eiro. Līdzekļi tiks gūti no Islandes, Lihtenšteinas un Norvēģijas fondu programmas "Vietējā attīstība, nabadzības mazināšana un kultūras sadarbība".

Konkursa mērķis ir sniegt atbalstu tādu kultūras un mākslas norišu veidošanai, kas uzlabotu profesionālās laikmetīgās mākslas un kultūras pieejamību skolēniem visos Latvijas reģionos un paaugstinātu bērnu iesaisti mākslā un kultūrā. Projektu mērķa grupa ir bērni un jaunieši vecuma grupā no sešiem līdz 18 gadiem.

Atklātā konkursa galvenais mērķis esot atbalstīt profesionālās laikmetīgās mākslas un kultūras produktu radīšanu un auditorijas attīstības aktivitātes visos Latvijas reģionos.

Jauna satura un jaunu produktu koprade ir paredzēta sadarbībā ar donorvalstu projekta partneriem un iesaistot mērķa grupu – bērnu un jauniešu auditoriju. Tāpat paredzēta ir sabiedrības – vietējās sabiedrības, izglītības iestāžu, pašvaldību un NVO pārstāvju – iesaistīšanās. Tiks atbalstīta dažādu veidu kultūras produktu radīšana, piemēram, lugas, izrādes, koncerti, prozas un dzejas lasījumi, izstādes, meistarklases, darbnīcas utt.

"Auditorijas attīstība ietver auditorijas iesaisti un kopradi. Šajā jomā atbalstāmās aktivitātes ietver diskusijas, seminārus un apmācības, arī kultūras un izglītības organizāciju darbiniekiem un profesionāļiem, izmantojot inovatīvas metodes un paņēmienus," teikts sludinājumā.

Projektus konkursā var iesniegt līdz 2. jūlijam. Projekta īstenošanas un izmaksu attiecināmības periods nevarēs pārsniegt 2024. gada 30. aprīli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!