Valdību veidojošās partijas pirmdien kopsēdē vienojās izveidot darba grupu, kas izstrādās koalīcijas partiju sadarbības līgumu, žurnālistus informēja Zaļo un zemnieku savienības frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.
Partijas vienojušās, ka par pamatu līgumam tiks ņemts partijas "Jaunais laiks" piedāvātais sadarbības memorands.

Savukārt Latvijas Pirmās partijas (LPP) frakcijas vadītājs Oskars Kastēns žurnālistiem sacīja, ka partija vēlētos, lai līgumā tiktu iekļauti LPP priekšlikumi par sadarbību starp Saeimu un valdību, jo ļoti daudzas problēmas radot sliktā komunikācija ar Ministru kabinetu.

Jau ziņots, ka partijas ir vienojušās par nepieciešamību noslēgt līgumu par sadarbību, kurā tiktu formulēta kārtībā, kāda tiek saskaņoti strīdīgie jautājumi.

Visstingrāko reglamentēto sadarbības līguma modeli piedāvā LPP, rosinot iekļaut tajā prasību premjeram "objektīvi un vienlīdzīgi izturēties pret visiem koalīcijas frakciju deputātiem, ministriem un partiju biedriem, nepieļaut kritiku par kādu no partijām vai tās pārstāvjiem, ja kritikai nav objektīva un faktoloģiski pietiekama pamata".

LPP aicina premjeru ne retāk kā reizi mēnesī tikties ar katru Ministru kabineta locekli, apspriežot attiecīgās nozares problēmas un aktualitātes.

Pēc LPP domām, premjeram vismaz 24 stundas pirms valdības sēdes būtu jāinformē koalīcijas frakciju vadītāji par jautājumiem, kuri iepriekš nav izskatīti valdības komitejā un paredzēti izskatīšanai kārtējā Ministru kabineta sēdē.

Ja vismaz viena koalīcijas partija rakstveidā iebilst pret jautājuma izskatīšanu vismaz stundu līdz valdības sēdes sākumam, attiecīgā jautājuma izskatīšana būtu jāatliek līdz viedokļu saskaņošanai, piedāvā LPP.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!