Foto: DELFI Aculiecinieks
Otrdien pulksten 14 plānota Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Demogrāfijas lietu apakškomisijas organizēta konference "Tiesību uz dzīvību tvērums mūsdienu sabiedrībā”, kurā plānots diskutēt par tiesībām uz dzīvību kā universālu vērtību un sabiedrībā, kurā valda līdzjūtība un humānisms, analizēt šo tiesību attiecināmību uz fizisku personu pirms tās piedzimšanas.

Tāpat plānots izvērtēt valsts pienākumu sniegt savu atbalstu.

Konferences dalībniekus aicināti uzrunāt tieslietu ministrs Jānis Bordāns, tiesībsargs Juris Jansons, bioētiķis Gunārs Brāzma, Latvijas Universitātes profesore Valentija Liholaja, Latvijas Juristu biedrības pārstāve Natālija Magazeina, zvērināta advokāte Petra Janule, Saeimas deputāte Daina Kazāka, kā arī Eiropas Tiesību un tieslietu centra direktors Gregors Pipinks.
Konferenci moderēs Saeimas Demogrāfijas apakškomisijas priekšsēdētājs Imants Parādnieks (NA) un deputāte Inga Bite.

Uz konferenci tika uzaicinātas arī nevalstiskās organizācijas - biedrība "Papardes zieds" un biedrība Resursu centrs sievietēm "Marta", kuras gan no dalības konferencē atteikušas, jo organizācijas pārāk vēlu saņēmušas uzaicinājumu, kas liedzis tām uzaicināt Eiropas līmeņa ekspertus un sagatavot kvalitatīvus referātus, kā arī organizācijām šķiet nepieņemami, ka konferencē nav nodrošināts līdzsvars starp dažādu viedokļu paudējiem.

Organizācijas uzskata, ka Pasākuma programma liecina, ka tajā uzkrītošs pārsvars laika un saturiskajā ziņā ir dots tiem referentiem, kas saistīti ar reliģiskām kustībām un organizācijām, kuras iestājas par abortu aizliegumu, balstoties uz dažādiem, demokrātiskajā pasaulē neatzītiem rakstiem, piemēram, tā saucamajiem Sanhosē pantiem.

Biedrība "Papardes zieds" un Resursu centrs "Marta" atbalsta demogrāfijas situācijas uzlabošanu un abortu skaita samazināšanu, taču organizācijām šķiet nepieņemamas metodes, ar kādām tiek mēģināts sasniegt šo mērķi.

Konference notiks pulkst.14 Saeimas nama Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11.
Otrdien Saeimā plānota konference "Tiesības uz dzīvību tvērums mūsdienu sabiedrībā", ko organizē Saeimas deputāti Imants Parādnieks (NA) un Inga Bite.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!